19-07-2013 tarihinde eklendi
Hz. Zeyneb'in türbesine havanla saldırdılar
Türbenin idari müdürü şehit oldu

29 ülkeden Suriye'yi yıkmak üzere bu ülkeye gelen tekfirci teröristleri bugün attıkları havan mermisi Şam kırsalında Seyyide Zeyneb Makamının civarında düşmesiyle Makamın İdari Müdürü Enes Rumani şehit düşerken, kimi vatandaşlar da yaralandı.

Yetkili bir kaynak; teröristlerin attıkları havan mermisinin düştüğü yerde büyük maddi hasarlara yol açtığını belirtti.

İran  saldırıyı kınadı

  Suriye’de Haz. Zeyenp(a.s) türbesine yapılan saldırıyı kınayan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, bu gibi cinayetlerin önlenmesi için uluslararası toplumu göreve çağırdı.



Mehr haber ajansının bildirdiğine göre, Suriye’deki Haz. Zeynep(s.a) türbesine düzenlenen havan mermisi saldırısını kınayan İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Irakçi, bu gibi insanlık dışı cinayetlerin önlenmesi ve İslam kutsallıkların korunması için başta uluslararası toplum olmak üzere müslüman camiasını göreve çağırdı.

Öte yandan El Hadas internet sitesine konuşan bir türbe yetkilisi, Haz. Zeynep(s.a) türbesinin kubbesi ve kabrinde hiçbir zarar meydana gelmediğini söyledi.

Söz konusu kişi, havan topla yapılan saldırının Aba Abülfazl Abbas Tugayları tarafından takip edilerek bastırıldığını konuşmasına ekledi.

Bilindiği üzere gaddar ve tekfirci teröristlerin dün attıkları havan mermisi Şam kırsalında Seyyide Zeyneb Makamının civarında düşmesiyle Makamın İdari Müdürü Enes Rumani şehit düşerken, kimi vatandaşlar da yaralandı.

http://www.caferider.com.tr/hz--zeyneb-in-turbesine-havanla-saldirdilar_h9784.html