03-08-2013 tarihinde eklendi
ABD'nin Yakındoğu kararı
büyükelçiliklerini kapatıyor


 Vesti 24’ün bildirdiğine göre El Kaide’nin Kuzey Afrika ve Yakındoğu’da bulunan Amerikan büyükelçiliklerine saldırı planlaması nedeniyle Washington birkaç ülkede diplomatik temsilciliklerini kapatmaya karar verdi. ABD vatandaşlarını, İsrail, Mısır ve bölgedeki diğer ülkelere seyahat etmemeye çağırdı.

ABD Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada vatandaşlarını ‘Mümkün olduğunca dikkatli davranmaya’ çağırdı. Bakanlık El Kaide’nin bir dizi terör saldırısı planladığını belirtti ancak saldırıların hangi ülkelerde gerçekleşebileceği konusunda detaylı bilgi vermedi. Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Afrika ve Yakındoğu’ya seyahat edilmemesi çağrısında bulundu.

ABD, daha önce yaptığı açıklamada bir dizi büyükelçiliği kapattığını duyurmuştu. Geçici olarak faaliyetleri durdurulan büyükelçilikler İsrail, Suudi Arabistan, Katar, Yemen ve Libya’da bulunuyordu. Söz konusu temsilcilikler 4 Ağustos tarihinde görev yapmayacaklar. Elçiliklerin daha uzun süre çalışmayacağı düşünülüyor. Batı medyası teröristlerin, 4 Ağustos gecesi saldırı düzenlemeyi planladıklarını duyurdu. Avrupa da bölgedeki durumu gözlemliyor. ABD’den sonra Britanya’nın da Yemen Büyükelçiliğini kapatacağı duyuruldu.

http://www.caferider.com.tr/abd-nin-yakindogu-karari-_h9887.html