05-08-2013 tarihinde eklendi
Kerbela'da Kur'an mezunları
3000 mezun

Cennet gençlerinin efendisi Hz. İmam Hüseyin (as)’ın kardeşi Kerbela sancaktarı Hz. Abbas (as) türbesine bağlı Kur'ân-ı Kerîm Enstitüsü I.Yaz dönemi Kur’an kursu mezunları düzenlenen törenle icazetlerine kavuştu.

Doğru bir biçimde Kur’ân-i Kerîm kıraatinin yapılması, var olan kıraatlerin daha da iyileştirilmesi ve tevcih ahkâmının oturtulması amacıyla düzenlenen ilk kurs dönemi büyük başarıyla sona erdi. Sona eren dönemin ardından düzenlenen görkemli törenle birlikte 3000’den fazla mezuna belgeleri verildi.



Kur’ân-ı Kerim tilavetiyle başlayan törenin açılış konuşmasını yapan kutsal türbenin Cuma imamı ve Genel Sekreteri H. Seyyid Ahmet Es-Sâfi:  “Bu yaşlar, çocukların cıvıl cıvıl olduğu ve sürekli oyunla meşgul olduğu yaşlardır ama Kur’ân-i Kerîm öğrenimine de bu yaşlarda yoğunlaşmış olmaları hiç kuşkusuz hayatlarına hayırlar katacak ve onları kötülüklerde kurtarıp düzgün birer birey olmalarına vesile olacaktır diyerek kursiyerlere ve ailelerine teşekkür etti!”

Mukaddes Hz.Abbas (Aleyhisselâm) Türbesi Kur’ân-i Kerîm Enstitüsü'nün Müdürü Şeyh Muhammed Cevad Selâmi ise törende yaptığı konuşmada kursun düzenlenmesinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmadan her türlü çabayı sarf eden kurs eğitmenleri ile çalışanlarına teşekkür etti.

Akabinde kurs bünyesindeki “Şüphesiz bu Kur’ân, en doğru yolda götüren hidayetçidir” adlı tiyatro grubu, izleyenlerin büyük beğenisiyle karşılaşan; cehennem ve cennet ehlinin içlerinde bulunduğu şartları ve karanlıklardan nura doğru çıkış yolunun temsilen anlatıldığı çocuk tiyatrosu oyununu oynadı. Oyun büyük beğeniyle izlendi.

Törende öğrencilerinden Ahmed Muhammed Resûl , Hz.İmam Mehdî’ye (af) hitaben  seslenişi  sevgi ve intizar sözcükleri ,yaşanan sıkıntılardan dolayı serzenişte bulunup ümmetin dertlerini dile getirmesi  törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.  Daha sonra Enstitü öğrencilerinden oluşan minik bir ilahi grubu ilahiler okuyarak gönülleri coşturdu.

Tören, kursun düzenlenmesinde katkı sağlayan isimlerin ödüllendirilmesiyle sona erdi.

http://www.caferider.com.tr/kerbela-da-kur-an-mezunlari_h9895.html