07-08-2013 tarihinde eklendi
Nusra muhasarasına Kürt seferberliği
Yarım milyon Kürt muhasara altında

  Suriye’li muhalif savaşçıların rehinleri kitlesel öldürmeleri onların Suriye’de süren iç savaşta kullandıkları ana taktik yönteme dönüşüyor. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu Yönetim Üyesi Enes Ayrut, sivillerin kitlesel öldürülmesinin şimdiki rejim ile ‘korku dengesi’nin kurulmasını amaçladığını ifade etti. Gerçi Beşar Esad’ın rejimi bir kez bile rehin almakla suçlanmadı.

Son günlerde en korkunç haberler Suriye’nin kuzeydoğusundan, Kürt bölgelerinden geliyor. Orada 450’ye yakın rehin öldürüldü. Yaklaşık 120’si çocuk, kalanı kadınlar ile yaşlılar. Militanlarla aktif şekilde savaşan gönüllü askerlerin ailelerinin üyeleri rehin alındılar. Haleb’in kuzeyinde terör grupları Kürt semtlerinin etrafını aldı. Yaklaşık milyon kişi muhasara altında bulunuyor. Suriyeli Kürtlerin ana partisi olan Demokratik Birlik Partisi bu nedenle genel seferberlik ilan etti. Yüzlerce kişi zorunlu askeri eğitim görüp kontrol noktaları ve sınır kapılarına gönderiliyor.

Savaşçıların böyle gösterişçi şiddet kullanmalarının nedeni nedir? Rusya Stratejik Değerlendirmeler ve Araştırmalar Enstitüsü Sergey Demidenko, savaşçıların mantığını anlamak zor olduğunu kaydediyor. Uzman şunu söyledi: ‘Kadınlarla çocukları öldürmeleri, sivilleri rehin almalarının sebebi bu yöntemle Cumhurbaşkanı Beşar Esad’ı devirmeyi düşünmeleri değil. Aslında hiç bir yerde hiç bir zaman başka yöntemleri kullanmadıkları için bunu yapıyorlar. Hem Cezayir’de, hem de Irak ve Libya’da aynı şey yapıyorlardı. Bu hareketlerle kendi toplumsal tabanını yıkıyor, ama bunları hiç düşünmüyorlar’.

Dün Şam’da Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, muhalif savaşçılarla siyasi diyaloğun olmadığı ve olamıyacağını da açıklayıp teröristlere ‘demir bir yumruk’ indirmeye çağırdı. Esad birkaç ay içerisinde savaşçıların yok edilmiş olabileceğini ifade etti.

Gerçekten hükümet ordusu şu an üst üste zafer kazanıyor.

http://www.caferider.com.tr/nusra-muhasarasina-kurt-seferberligi_h9906.html