13-08-2013 tarihinde eklendi
Lübnan basını:Türkiye İran'dan yardım istedi


 Lübnan'da Türk Hava Yolları pilotlarının kaçırılmasıyla ilgili müzakerelerde Türkiye'nin İran'dan yardım istediği öne sürüldü.

    Lübnan'da yayın yapan El Cumhuriye gazetesinin edindiği bilgiye göre Türkiye, THY pilotları Murat Akpınar ve Murat Ağca'nın kaçırılmasından sorumlu olabileceğinden şüphelenilen bazı Lübnanlı yetkililerle arabuluculuk etmesi için İran'da üst makamlara başvuruda bulundu. Ancak bu isimlerin kim olduğu ya da İran'ın olayda ne derece etkili olduğu açıklanmadı.

    Öte yandan, dün akşam (11 Ağustos) Azaz'daki hacılardan birinin akrabası olduğu bildirilen Muhammed Salih isimli kişi, THY pilotları Akpınar ve Ağca'nın kaçırılması olayıyla ilgili olarak gözaltına alındı.

    Lübnan kanalı Future TV, "İstibarat Teşkilatı iki Türk'ü kaçıranların tamamını tespit etti ve operasyona katıldığı şüphesiyle Muhammed Salih'i gözaltına aldı" dedi.

    El Cedid televizyonunun haberinde de Salih'in "Türkleri kaçıranlarla bağlantısı olduğunu kanıtlayan telefon görüşmelerinin dinlenmesinin ardından" gözaltına alındığı belirtildi.

http://www.caferider.com.tr/-lubnan-basini-turkiye-iran-dan-yardim-istedi_h9932.html