15-08-2013 tarihinde eklendi
Diyarbakırlı din alimlerinden çarpıcı mesajlar
El-Kaide ve Nusra Şeytana hizmet ediyor

“Rusya’nın Sesi”ne demeç veren Diyarbakırlı Kürt din adamları: "el-Kaide ve Nusra cephesinin İslam namına kan döküp aşağılık cinayetler işlediklerini söyleyerek bu grupların İslamiyet’le bir ilişiği yok. Karanlık güçlerin çıkarlarına hizmet eden bu canilerin eylemlerini lanetliyoruz." diye konuştular.

Molla Süleyman Maşallah şunları söyledi: "Suriye’deki Kürdistan’da yaşanan gelişmeler ta Hz. Âdem (as) zamanından beri ezilenlerin ezenlere karşı yaptıkları savaştan başka bir şey değil. Çağdaş dünyada da hakları için savaşan ezilenler ve bu haklara hiç önem vermeyen ezenler var. Şimdi yaşadığı topraklarda 9 bin yıldan fazla bir zaman yaşayan Kürt halkı hiç kimsenin hakları ve mülkiyetine karşı eylemlerde bulunmadı, diğer halkların ana dilini koruma hakkını inkâr etmiyordu, kent ve köylerinin adlarını değiştirmiyordu. Oysa Kürtler bu tür eylemlerin mağdurudur.

Peygamber adaletin üstün gelmesi namına eziyetler ve ıstıraplar çekti. Günümüzde Kürtler hakları için haklı bir savaş yaparak kendilerine İslamcılar diyenler tarafından eziliyor. Bunlar güya İslam namına insanları kitle halinde öldürme, kadınlarla çocukları öldürme gibi eylemleriyle İslami terzil ediyor küçük düşürüyor. Mahşer günü Hz. Muhammed (saa) bunlardan hesap soracak. Çünkü İslam’ kanunlarına, Hz. Muhammed’in öğretisine göre eziyete, sömürüye, ezilenlerin yağmalamasına, tahkir edilmesine yer verilmez.

Kendine “ Cabhat an-Nusra” yanı Kurtuluş cephesi adı koymuş örgüt gerçekte “Cabhat el-Kadra” yani ihanet cephesidir. Çünkü İslam’ın kanallarına ihanet etti. “El-Kaide’ye gelince” gerçekten ezilenlerin hakları için savaşan İslamcı bir örgüt olsaydı Kürt halkını ve haklarını savunması gerekirdi. Eylemleri ise “ El-kaide”değil “el-kaita” yani süprüntü olduğunu gösteriyor. Yani gerçekte İslam dünyasının süprüntüsüdür.

Diyarbakırlı bilimci Muhiddin Eryılmaz da konuyla ilgili demecinde şöyle konuştu:

Güya Allah namına Suriye’deki Kürtlere karşı işlenen cinayetler beşeri değerlere olduğu gibi İslam’ın değenlerine aykırıdır. Biz İslam adına Kürtlerin kadınlarını ve mülkiyetini helal ilan etmiş olanları lanetliyoruz. Bunlar İslam’a değil, şeytana hizmet eder. Kuran’a göre, Müslüman’ı öldürmüş Müslüman cehennemde en ağır ceza görecek.

Suriyeli Kürtler yüzyıllardır Araplar, Asurîlerle yan yana yaşıyor. Hiç bir zaman aralarında ihtilaflar yoktu. Ama Kürtler haklarından ve adaletten söz etmeye başlayarak bu yolda belli başarılar elde edince, komşu ülkelerden askeri ve finansal yardım gören ve yaralı savaşçıları bile bu ülkelere açıkça gönderen gruplar ortaya çıkıp eylemlere başladı.

Tabii bu grupların İslamiyet’le bir ilişiği yok. Karanlık güçlerin çıkarlarına hizmet eden bu canilerin eylemlerini eleştiriyoruz ve bunları lanetliyoruz.

http://www.caferider.com.tr/diyarbakirli-din-alimlerinden-carpici-mesajlar_h9952.html