Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yemen, BM Heyetinin Görev Süresinin Uzatılmasını Reddetti
Yemen hükümeti, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi tarafından Yemen'deki insan hakları ihlallerinin izlenmesi için kurulan heyetin görev süresinin uzatılmasını reddettiğini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2018 09:29 - 457 Okunma
Yemen resmi haber ajansı SABA'nın haberine göre, Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, Yemen kriziyle ilgili kurulan heyetin, çalışmalarını, durumun karmaşık hale gelmesine katkıda bulunacak şekilde siyasileştirmesinin hayal kırıklığıyla karşılandığı dile getirildi.
 
Açıklamada, "BM İnsan Hakları heyeti, yayımladığı raporla, silahlı Husi militanlarının, ülkedeki kurulu devletin kurumlarını silah gücüyle ele geçirme suçunun üstünü örtmek için Yemen'deki insan hakları durumunu siyasileştirdiğini ve özellikle de 2216 sayılı karar başta olmak üzere BM Güvenlik Konseyi'nin kararlarına aykırı yeni bir durum ortaya atmak amacıyla açıkça Husi militanlarının safında olduğunu ortaya koymuştur." denildi.
 
BM heyetinin raporunda yer alan bilgilerin, BM'den doğan mekanizmalara özel mesleki kriterlerden, dürüstlükten, tarafsızlıktan ve ilkelerden uzak kaldığı için heyetin görev süresinin uzatılmasının reddedildiği vurgulanan açıklamada, "BM heyetinin vardığı sonuçlar, Husi militanlarının insan hakları kanunlarını ve uluslararası insani hukuku ihlal etmelerini gözardı etmiştir." ifadelerine yer verildi.
 
Açıklamada, uluslararası topluma, "İnsan Hakları İhlalleri İddialarını Araştırma Ulusal Komisyonu"nun sonuçlarının uygulanmasını sağlamak, insaf ve sorgulama ilkelerini yerine getirmek ve cezadan kaçışın önüne geçmek için BM İnsan Hakları Konseyi'nin 2011 yılından 2017 yılına kadar aldığı kararlarda belirtildiği gibi ülkedeki yargı yönetimini desteklemeleri ve ulusal konseye teknik ve teknolojik destek sunmaları çağrısında bulunuldu.
 
"İnsan Hakları İhlalleri İddialarını Araştırma Ulusal Komisyonu", 2012 yılında Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin talimatıyla, ülkedeki çatışan tarafların işlediği insan hakları ihlallerini araştırmak için kurulmuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-09-2018 09:29 - 457 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
24-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım