Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yemen Savaşındaki Denklemler Değişti
Amerika ve Suudi rejim Yemen savaşını Arabistan toprakları yerine Yemen kıyılarında yönetmeye çalışsa da Berkan-2 Balistik füzesinin fırlatılması, Yemenliler için savaş seçenekleri dairesinin geniş olduğu mesajını verdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-02-2017 08:24 - 1178 Okunma
Arabistan ve Suudi Arabistan önderliğindeki koalisyonun Yemen topraklarındaki askeri hedeflerinin ağır darbe almasıyla ilgili medyada ve medya dışındaki sessizliği, Suudi koalisyonunun askeri bir düzensizlik ve stratejik bir karmaşa içerisinde olduğunu gösteriyor.
 
Arabistan’ın gelişmiş El-Medine destroyerinin Yemen sularında imha edilmesi ve Birleşik Arap Emirlikleri askerlerinin Zuqar adasında hedef alınması ve sonrasında Yemen’in Berkane2 füzesini başarılı bir şekilde fırlatması ve bu füzenin Arabistan’ın başkentine isabet etmesi gibi bütün bu askeri başarılar, Arabistan’ın savaşa endişe içerisinde devam etmesine ve kendilerini bu karmaşadan kurtarması için Amerika Başkanı Donald Trump’a yönelmesine neden oldu.
 
Arabistan’ın Fransız destroyerinin Kızıl Deniz’de imha edilmesinden birkaç gün sonra Amerika’nın USS Cole olarak bilinen destroyerinin Yemen kıyılarına gönderilmesi, Yemen savaşının yeni bir aşamaya girdiğini ve Yemen kıyılarının bir savaş meydanı haline geldiğini gösteriyor.
 
Amerika’nın Yemen savaşına katılmasının başka bir stratejisi olabilir. Amerika’nın casusluk uçakları Yemen semalarında Yemen topraklarını ve sularını anbean izlemektedir. Ama Amerikalılar bu eylemleriyle, Amerika ile doğrudan mücadele etmek isteyen Yemen halkının isteğini yerine getirdiğinin farkında değildir.
 
Yemen’in askeri uzmanları, Amerika’nın Yemen’e karşı yürütülen savaşın gidişatı konusunda kafa karışıklığı içerisinde olduğunu söylüyorlar.
 
Uzmanlar Amerikalıların ve Arabistanlıların savaşı Suudi toprakları yerine Yemen sahillerinde yönetmek istediğine inanıyorlar. Ama Berkane-2 balistik füzesinin Yemen tarafından fırlatılması, Amerika, Arabistan ve bölgesel müttefiklerine Yemenliler için savaş seçeneğinin açık olduğu mesajını verdi
 
Yemen Ordusu’nun ve Ensarullah’ın en önemli hedefi, belirli bir savaş ve stratejik alternatifler çerçevesinde bu hedeflere saldırı düzenlemektir.
 
Bu hedefler sadece Suudi kampları, sınırları ve Suudi merkezleri ile sınırlı değil, misliyle mukabele etme olarak yeni bir denklemin içine girmiştir. Yani eğer Yemen’de liman, havaalanı ya da mesela elektrik santrali hedef alınırsa, buna karşılık olarak düşmanın limanları, havaalanları ve elektrik santralleri de hedef alınacaktır.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-02-2017 08:24 - 1178 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım