Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Yemen’e Yönelik Saldırı Kararı Washington’da Alındı
Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü, Arabistan’ın Yemen topraklarına saldırılarının devam etmesi halinde, ordu ve Yemen Halk Güçleri’nin savaşı Arabistan topraklarına sürükleyeceğini vurguladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-01-2017 08:44 - 944 Okunma
Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdusselam, Suudi-Arap koalisyonunun saldırılarının devam etmesi halinde, ordu ve halk güçlerinin Arabistan ile yapılan savaşı bu ülkenin topraklarına çekeceklerini açıkladı.
 
Abdusselam yeni yıl münasebetiyle yayımladığı mesajda; “Savaşın sınır ötesine taşınması ve genişlemesi ve Arabistan’a füze ile cevap verilmesi dine ve yasalara göre caiz olup, milli, insani ve ahlaki bir vazife sayılmaktadır. işgalciler karşında direniş gösterilmelidir” ifadesinde bulundu.
 
Abdusselam, Yemen halkının dayatılan bir savaşla karşı karşıya olduğunu, kararlı ve ileri görüşlü bir şekilde kendini savunduğunu belirterek şunları söyledi: “Yemen’e karşı bir saldırıda bulunulması Amerika’nın kararıydı. Bu karar Washington’da alındı. Amerika Birleşik Devletleri’nin bu krizi diplomatik olarak çözmek için gösterdiği son çabalar hiçbir etkisi olmayan çabalardır.”
 
Amerika olmasaydı Arabistan’ın Yemen’e saldırmaya cesaretinin olacağına inanmıyorum. Eğer Amerika Birleşik Devletleri tarafından savaşın durdurulmasına ilişkin kesin bir karar alınmış olsaydı, şimdiye kadar Arabistan isteği doğrultusunda olmasa bile, Amerika’nın emirlerine itaat ederdi.
 
Arabistan önceden kaybettiği bir savaşa girdi ve tuzağa düştü. Buradaki tek yasal konu, Yemen’in Suudi- Amerika saldırıları karşında kendisini savunmasıdır.
 
Yemen Yüksek Konseyi ve Ulusal Kurtuluş Hükümeti bu ülkenin birlik içerisindeki halkının isteklerinin temsilcisidir ve parlamento tarafından güven oyu almıştır. Dünya kuzeyden güneye Yemen halkının temsilci olan bu hükümet kuruluşları ve teşkilatlarıyla ilişki içerisinde olmalıdır.”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-01-2017 08:44 - 944 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım