Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Zehra Ana Derneği'nden anlamlı tören
Öğrenciler diplomalarını aldılar, çocuklar mükellefiyet yaşını kutladılar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2014 13:27 - 2664 Okunma


 Zehra Ana Derneği tarafından organize edilen Zeynebiye Kuran Kursu diploma töreni ve "Mükellefiyet Bayramı" programı büyük bir coşkuya sahne oldu..

Programa, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, El Mustafa Üniversitesi Türkiye Temsilcisi Cafer Yusufi ,CABİR Alimleri,sivil toplum kuruluşlarımızın temcileri katıldı.

Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezinde gerçekleşen program, Zehranur Atam'ın  sunumu, Zeynebiye  Kuran Kursu Öğrencilerinden Emre Tayfun'un  Kuran-ı Kerim  tilavetiyle başladı.

Törende konuşan  Zehra Ana Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı  Meftune: "Zehra Ana sizin kurumunuzdur, bizim en büyük gücümüz sizin bize ola güveninizdir", diyerek Zehra Ana'nın yurt içi ve yurt dışındaki yardım çalışmalarını anlatan Atam, Zehra Ana Derneği'nin eğitim alanındaki faaliyetlerini genişletip 'Zehra Ana İlimler Akademisi' adı altında projeyi sunuma hazır hale getirdiklerini söyledi. Atam, değerli liderimizin 'Bilge Nesil Bilge Toplum' projesinden hareketle, eğitimcileri bir araya getirip çalışmalara başladıklarını ifade ederek, Zeynebiye İlimler Akademisi'nin çalışmaları ile  ilgili bilgi verdi.

Zeynebiye  Kur’an kursu öğrencilerinden Ahmet Ali Açık'ın okuduğu 'Ya Muhammed' isimli şiir büyük beğeni topladı.

Daha sonra kürsüye gelen El-Mustafa Üniversite'sinin Türkiye Temsilcisi Cafer Yusufi bu anlamlı programa iştirak etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Zehra Ana Derneği’ni başarılı çalışmalarından dolayı takdir edip, bundan sonra ki çalışmalarında başarılar diledi.

Yusufi'nin konuşmasının ardından Zeynebiye Kuran-ı Kursu kursu öğrencilerinden, Muhammed Ali Türkoğlu, Gamze Türkoğlu, Barış Altundağ birer sure okudular.

Surelerinden okunmasının ardından, Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz kürsüye çıktı. Özgündüz, Zehra Ana Derneği'ni birçok alanda yapmış olduğu çalışmalardan dolayı tebrik ederek. Kuran-ı Kerim'i okuyan anlayan ve yaşatanların kıyamette bir adım önde olacaklarını belirterek, Kuran kursunun önemine dikkat çekti ve Zehra Ana bünyesindeki Kur’an  kursu hocalarına teşekkür etti.

Zeynebiye Kur’an Kursu öğrencilerinden Muhammet Hüseyin Karatay  Ferec  Dua'sını  okuyup ardından İmam Mehdi'nin hayatını anlattı.

Anlatımın ardından mükellefiyet törenine geçildi. Yeni buluğ çağına ermiş olan kız çocuklarımızın kendileri için  hazırlanan  sembolik "Mükellefiyet Kapısı"ndan geçmeleri salonda büyük çoşku oluşturdu.

Kapıdan geçen çocuklarımız okudukları ilahilerinden ardından. Mükellef olduktan sonra ki ilk hediyelerini ve diplomalarını Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz”ün elinden aldılar.

Program Kur’an kursu öğrencilerine diplomaları ve dereceye girenlere hediye takdimiyle son buldu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2014 13:27 - 2664 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
25-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım