Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Zeynebiye’den "Can Azerbaycan'a Destek Mesajı!"
Zeynebiye kurumlarının düzenlediği Caferi Alimler Birliği, Caferilik İnancını Tanıtma, Araştırma ve Eğitim Derneği, Zeynebiye Camii Yardımlaşma Derneği, Zehra Ana Yardımlaşma Derneği, Ata Kültürün’ü Yaşatma Derneği, İfa Spor ve Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu, Can Azerbaycan'a birlik ve beraberlik mesajı vermek için toplanan Yüzlerce kişi Türk ve Azerbaycan bayrakları ile birlik ve beraberlik mesajı verildi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2020 18:04 - 13466 Okunma
Azerbaycan'a destek için birlik ve beraberlik mesajı verildi. Ermenistan'ın Dağlık Karabağ'ı işgal etmesine, Cuma namazı sonrası Halkalı Zeynebiye'de protesto edildi, basın açıklaması yapıldı.
 
02 Ekim 2020 Cuma günü Halkalı Zeynebiye Camii'nde Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün kıldırdığı cuma namazı sonrası düzenlenen gösteride,  İstanbul CHP Eski Milletvekili Ali Özgündüz, Seyyit Seccat Erdoğan, Ak Parti Avcılar Meclis Üyesi Erol Aydeniz yüzlerce kişi katıldı
.
 
Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz de bir konuşma yaptı. Özgündüz şunları söyledi; “Bedir’den Kerbela’ya, Kerbela’dan Çanakkale’ye, Çanakkale’den günümüze, Karabağ’a tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun. Allah cümlesini şahi Şehidan Hz. Hüseyin ile haşretsin. Bütün uluslararası kanunlar açısından en meşru bir savaşa Azerbaycan’ın kahraman askerlerin Allah yardımcıları olsun. Attıkları her gülle düşmanın göğsünde patlasın. Onları düşmanın kahpe kurşunlarından korusun. Biz şehitlerimizle, gazilerimizle beraber cephelerde Ermeni’ye dünyayı dar eden yiğit askerlerimize buradan selam gönderiyoruz. Gönlümüzle, canımızla, malımızla, evladımızla sizinleyiz. Size selam olsun yiğitlerim. Ayrıca yüreği kalbimin parçası evladını Türk Dünyasının şanını şerefini vatanını korumak için cepheye düşmanın bombardımanına gönderen Azerbaycanlı analar sizi buradan selamlıyoruz. Önünüzde eğiliyoruz, sizlere hürmetlerimizi sunuyoruz. Bizim analarımızda burada sizinle hemhaldir. Hem de duaları sizinledir. Onlar da size selam gönderiyor. Erinden, erbaşından, generaline, savunma bakanlığına ve başkomutanına hepinizi selamlıyoruz. Duamız sizinledir. Davanız hak davasıdır. Yolunuz hak yoludur. Allah yardımcınız olsun. Biz de tüm varlığımızla, canımızla ve malımızla yanınızdayız. İhtiyaç duyduğunuz an silah alıp o cephede Ermeni’ye karşı savaşmaya hazır olduğumuzu bildiriyoruz. Ayrıca bu platform Azerbaycan Konsolosluğu’na da başvurarak ani yardım gerekiyorsa kendi devletimizin yasalarını göz önünde bulundurarak yasalara uygun yardım kampanyası da başlatacağız. Allah Türk’ü korusun.” dedi.
 
Sunumunu Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu Basın Sorumlusu Mehti Atam yaptı. Protesto gösterisinde okunan basın açıklamasını Alican Atam okudu.
 
 
Alican Atam’ın basın açıklamasının tam metni.
 
 
“Geçtiğimiz günlerde İşgalci Ermenistan, her zaman olduğu gibi batıdan destek bularak hadsizlikle Azerbaycan topraklarını ve sivilleri hedef alarak saldırıya başladı.
 
Fakat bu hadsize yapılan saldırılar İşgalci Ermenistan’ın düşündüğü gibi olmadı.
 
Kahraman Azerbaycan ordusu, İşgalci Ermenistan'ın sivillere yönelik saldırılarına çok güçlü bir şekilde gerek hava da gerek karada,  gereken taarruzu yapıyor ve yapmaya devam etmektedir.
 
Yaşanan çatışmaların 6.gününde Kahraman Azerbaycan ordusu m, İşgal altındaki Karabağ bölgesine ait birçok stratejik noktayı özgürlüğüne kavuşturdu ve İşgalci Ermenistan ordusuna çok büyük zayiatlar verdi.
 
İki devlet tek millet olduğunu bir kez daha gösteren Türkiye Cumhuriyeti, gerek Cumhurbaşkanı gerekse iktidarından muhalefetine devletimizin bütün unsurları bu konuda Azerbaycan'ın yanında olduğunu tüm dünya duyurdu.
 
Dünya'nın dört bir yanında Kahraman Azerbaycan ordusuna destek gösterileri yapıldı ve destek mesajları yayınlandı.
 
Bizimde kalbimiz, yüreğimiz Kahraman Azerbaycan ordusu ve milletiyle birliktedir. 
 
Camia olarak dünden bugüne Azerbaycan ile ilgili her meselede en önde en güçlü şekilde desteğinizi göstermiş olduk.
 
Bundan sonra da Azerbaycan’ımız ile ilgili her meselede en önde olmayı kendimize vatani görev biliyoruz
 
 En büyük umudumuz bu taarruzumuzun Karabağ’ı özgürleştirene kadar devam etmesi ve gerekirse de Karabağ’ın özgürlüğü için Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz’ün söylediği gibi Karabağ’a gönüllü olarak gitmektir.
 
Karabağ Azerbaycan Toprağıdır" yazılı pankart açan mitingdekiler, "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganları, Karabağ'a Adalet" "Hepimiz Mübariz Karabağ'a gireriz" "Azeri eğilmez Karabağ verilmez" Azeri Şehitler Onurumuzdur" sloganlarıyla kesildi.
 
Azerbaycan için okunan şiirin ardından son buldu.
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-10-2020 18:04 - 13466 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım