Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ZHGM 15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı Düzenledi
15 Temmuz Şehitlerini Anma Programı 14 Temmuz akşamı saat 21:30'da Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'nde yapıldı. Sunumunu ZGHM'nin Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mehti Atam yaptı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-07-2017 15:19 - 1146 Okunma
15 Temmuz Zaferimizin 1. yıl dönümünde Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'ni dolduran Caferiler, 15 Temmuz’un seneyi devriyesinde gece yarısına dek hep birlikte demokrasi nöbeti tutarak, milli birlik ve beraberlik mesajı verdi.
 
Anma programına, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Sırrı Caferoğlu, CAFERİDER Yönetim Kurul Başkanı Av. Sinan Kılıç, Zeynebiye Camii Dernek Başkanı Ali Şahintekin, ZHGM Başkanı İrfan Tuncay, İFA Spor Yönetim Kurulu Başkanı Seyyit Ali Ekber Yeşil, Bağlar Camii İmamı Ömer Kurt, CABİR Alimlerinden Zeynebiye Camii İmamı Şeyh Ehet Talan, Zehra Ana Derneği Yönetimi ve camiamızın çeşitli bölgelerinden gençler katıldı. 
 
Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'nin düzenlediği 15 Temmuz şehitlerini anma yıldönümüne Halkalı Eskibağlar Mahallesi Bağlar Camii İmamı Ömer Kurt katıldı.  Ömer Kurt bir konuşma yaptı: "Öncelikle sizlerin aranızda olmaktan gurur duyuyorum. Vatan, millet, bayrak vb söz konusu olunca bir araya gelmenin hiçbir engelin olmadığını bu akşam bir kez daha burada bizi bir araya getirmemize büyük katkısı olan hiçbir zaman unutmadığımız şehitlerimiz gibi rahmete kavuşmuş olan Şeyh Hamit Turan hocamıza rahmet diliyorum. Bizlerin burada bulunmamızda onun çok emeği var bizlere. İnşallah bundan sonra da o mirası devam ettireceğiz. Ben Zeynebiye cemaatini hocalarımı ve gençlerini çok seviyorum. Camilerde mezhep ayrımı yapmadan bizim ay yıldızlı bayrağımız altında olan herkes bizim başımızın tacıdır. Bizler hepimiz bu vatanın bayrağına sahip çıkacağız Allah hepinizden razı olsun." deyi konuştu. 
 
Daha sonra CAFERİDER Yönetim Kurulu Başkanı Av. Sinan Kılıç da 15 Temmuz Şehitlerini anma günü anısına bir konuşma yaptı. Kılıç şunları söyledi:  "Güzide ilçemiz Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcıları, Zeynebiye kurumlarının kıymetli başkan ve yönetim kurulu üyeleri aramızda bulunan çok kıymetli hocam ve konuşmalarıyla bizleri duygulandıran Ömer hocam siz zeynebiyeliler hepinizi selam ve saygılarla selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz diyorum. bugün bir anma töreni 15 Temmuz anma yıl dönümü 2016 yılında yaşadığımız o vahşet dolu tarihimizin dönüm noktası olan gecenin yıldönümü. Neyi anıyoruz  15 Temmuz akşamı hiç kimsenin unutamayacıağı bir şekilde bu vatanın birliğine, dirliğine ve milletin geleceğine kasteden uzantıları dışarda olan emperyalistlerin elinde bir yapılanma milletin meclisini bombalayacak kadar cumhurbaşkanını bulunduğu yerde uçaklarla tarayacak kadar ve gökte F16 larla taciz edecek kadar gözü dönmüş bir şekilde bu memleketin yönetimine el koymaya çalıştılar. Hepimizin yaşı da çok müsait biz çok darbeler gördük. Ama Türkiye tarihinde böyle birşey görülmemişti. Bundan sonra da görmesi mümkün değil. Sebebi şu o darbelerde her ne oldu bittiyse eninde sonunda bu milletin kendi halkına, kendi eline verilmiş oldu. 
 
Bu millet yine temsilcileri aracılığıyla büyük Millet Meclisi'nde kanunlar yaparak yönetiliyor. 15 Temmuz akşamı eğer yönetim el değiştirmiş olsaydı bir daha bu ülkede öylesine demokrasi, millet birliği geçmişte olduğu gibi hak, hukuk, adalet ve evrensel hukuk kuralları içerisinde bir yönetimin olması mümkün değildir. Bu halk Amerika ve İsrail'in peşinden İngiliz'in, Fransız'ın emperyalistlerin istediği gibi parçalanacak meydanlarda kitlesel olarak asılacaktı. Bu sadece bir yönetimin ele geçirme meselesi değildir. Zaden kırk yıldır yönetimin her bölümüne sızmışlar. Ama o gün bu milleti topyekün yok etmenin girişiminde işte bu girişimi başta Türk milletinin içinden bağrından çıkmış olan o şanlı türk silahlı kuvvetlerinin onurlu ve şerefli personeli halkı da arkasına alarak kendini tankların altına atan milletle birlikte böyle biline. O gün ülkemizi yöneten başta büyüklerimiz olmak üzere ordu komutanlarımıza, bürokrasinin başında tüm yöneticilerimize, basiretlerinden dolayı teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. Bugün bu ülke belli sınırları içerisinde yaşıyorsa onların o akşamki verdikleri basiretli kararlara borçluyuz.
 
Biz neredeydik. Biz Türkiye Caferileri neredeydik. 16 Temmuzdan itibaren tüm Türkiye onları da gördü. Söylemekten çekinmiyorum. Müsadenizle ifade ediyorum. 15 Temmuz akşamında bizim arkadaşlarımız da havaalanında tankların üstündeydi. Çünkü bu bir vatan meselesiydi. Bunun bir parti, bir siyaset başka türlü yorumu değildi. Önce Vatan. Aslı olan Vatan ise gerisi olan teferruattır. 16 Temmuz'dan itibaren de tüm Türkiye'deki  Caferiler demokrasi nöbetine adaydı. Nöbetin bir parçasıydı. Türkiye caferilerinin birinci kırmızı çizgisi vatan. İkinci kırmızı çizgisi milletin birliği, dirliği, refahı ve huzuru. Bizim meselemiz önce bu iki kırmızı çizgidir. Bu ülke Allah'ın yardımıyla yeniden dimdik ayaktadır. Ve Allah'tan niyazımız, duamız bunun ilelebet sürmesidir." dedi. 
 
Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Besim Müftüoğlu 15 Temmuz gecesinin anlam ve önemine değindi. Müftüoğlu: "Önderimiz Hz. Peygambere ve onun yüce Ehl-i Beyti'ne selam olsun.  Bu gece bir sene önce İstanbulumuz'da ve Türkiyemizde  seçilmiş milli irademize bu milletin vergisiyle, parasıyla üniforma giymiş eşkiye çeteleri ve onun yerli işbirlikçileri tarafından işgaller oldu. Bu aziz millet bütün kesimleriyle Alevisiyle, Caferisiyle, Sünnisi'yle bütün Kürdü, Lazı, Çerkezi ve Gürcüsüyle yüce bir direniş göstererek belki uzun bir süre dünya tarihine direnişe baş kaldırdı. Çünkü 60 ve 71 muhtırasında bunu maalesef başaramadık. 1980 12 Eylül Askeri darbesinde ve  28 Şubat darbesinde başaramadık. 
 
Ama bu sefer bu aziz millet kendsine yönetilmiş silahlara karşı boğaz köprüsünde, Vatan Caddesi'nde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde, Havaalanında, Ankara Büyük Millet Meclisi'nde bu işbirlikçilere ve onun uşaklarına karşı ölümüne direndiler. 246 şehidimiz var. Allah hepsine rahmet eylesin. Gazilerimize de acil şifalar diliyoruz. İlçemizde de biliyorsunuz 4 şehidimiz 26 gazimiz var. Bunların aileleriyle de tek tek ilgileniyoruz. Bu coğrafyada kardeşçe yaşamak zorundayız. Birçok savaşlar gördük.  Rabbim hepsine rahmet eylesin. Mekanlarını Cennet eylesin. Bu millet gerçekten kendisine uzanan dost elini sevdiği gibi, düşman elini kırmasını bildiğini gösterdi. Başta Zeynebiye Gençlik Hareketine, Zeynebiye camiasına teşekkür ediyoruz. 15 Temmuz şehitlerini ve gazilerini hatırladıkları için. Değerli Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz hocamıza geçmiş olsun diliyoruz. Yine yakın zamanda rahmete kavuşan Şeyh Hamit Turan hocamıza da Allah'tan rahmet diliyoruz. Mekanı cennet olsun. Rabbimiz birliğimizi ve beraberliğimiz bozmasın. Bu coğrafyada hep birlikte omuz omuza iç ve dış düşmanlara karşı emperyalistlerin her türlüsüne karşı bize direniş yolu versin. Çünkü mualesef bugün bir acı haber daha duydum. 50 yıldan beri ilk kez Kudüs'de Cuma namazı kılınmadı. Bugün biz bu ülkede cuma namazı kılıyorsak bunu sağlayan güvenlik güçlerimize, biz evlerimizde rahat uyuyalım diye şehit düşen kahraman askerlerimize hepsine dua edelim. Rabbim birliğimizi bozmasın. Bir ve beraber bu coğrafyada yaşayalım. Kimse artık bu millete elini, dilini uzatamaz. İnşaallah daha güzel günlerde bir araya gelmek üzere Allah'a emanet olun." dedi. 
 
CABİR alimlerinden Zeynebiye Camii İmamı Şeyh Ehet Talan'ın duasıyla program son buldu. Şeyh Ehet Talan Bağlar Camii İmamı Ömer Kurt'ın elini kaldırarak Türk bayrağıyla birlik ve beraberliğin örneğini gösterdi. 
 
Zeynebiye Hareketi Gençlik Merkezi'nde bulunan tüm gençler ellerinde Türk bayraklarıyla  15 Temmuz Şeref Meydanı'na binlerce vatandaşımızla birlikte milli iradenin bekası için yürüdüler. 15 Temmuz Destanını kalbimize yazdık, aklımıza kazıdık... Unutmadık, unutmayacağız ve asla unutturmayacağız.. sloganlar atıldı.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
15-07-2017 15:19 - 1146 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
20-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım