Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ZHGM’den Uluslararası Dünya Kudüs Günü (FOTO)
Dünya Kudüs Günü'nde ülkemizdeki kutlamaların en görkemlisi İstanbul Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde büyük bir coşku ve katılım ile gerçekleşti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-06-2018 12:45 - 509 Okunma
8 Haziran Cuma günü ZHGM (Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu)  tarafından organize edilen Uluslararası Dünya Kudüs Günü etkinliği İstanbul’un dört bir yanından direniş sevdalılarının katılımıyla büyük bir coşkuyla anıldı. Program öncesinde katılımcılarla birlikte iftar programı yapıldı.
 
Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu tarafından organize edilen Uluslarası Dünya Kudüs Günü Programına başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu Başkanı İrfan Tuncay,İran İslam Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Bahtiyar Esedzade,İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosluğu Kültür Ateşesi  Dr. Abureza Raşidi,Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Küçükçekmece Kaymakamı Hatun Kaya, Ak Parti  İstanbul 3 Bölge Millet Vekili Adayı Şamil Ayrım, Caferi Alimler Birliği Başkanı Hasan Karabulut,Küçükçekmece Ak Parti İlçe Başkan Yrd.Sırrı Caferoğlu ve birçok kurum temsilcisi katıldı.
 
Şehitler için bir dakikalık saygı duruşu ardından da okunan İstiklal Marşı ile program başladı.
 
İran’dan gelen Üstad Emir Hüseyin Tebrizi'nin Kuran’ı Kerim tilavetinin ardından, Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu'nun Tanıtım Klibi izlendi.
 
Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Tuncay açılış konuşmasını yaptı. Tuncay : 2006 yılında kurulan Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu'nun faaliyetlerinden bahsederek katkıda bulunanlara teşekkür etti. Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu'nun çalışmalarının gelişerek devam edeceğini söyledi.
 
Tuncay’ın ardından Grup İslami Direniş programda marşlarıyla coşkulu anlar yaşattı.
 
Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz ;“Sevgili kardeşlerim, bizim burada toplanmamız acaba Kudüs’e  nasıl bir medet verecek?  ABD düşüncesinden mi, İsrail yapmak istediklerinden mi vazgeçecek? Belki de hiçbiri olmayacak. Ama biz Müslüman'ız ve bu işe seyirci kalmayacağımızı göstermek için buradayız. Kudüs’e göz koymanın, yarın Suriye’ye, öbür gün Bağdat’a, bir sonraki gün Mardin’e, bir sonraki gün Edirne’ye göz koymak olacağının farkındayız''dedi.
 
 Ak Parti  İstanbul 3 Bölge Millet Vekili Adayı  Şamil Ayrım; “Başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere protokol ve katılımcıları selamlayan Ayrım programı tertipleyen Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu'na teşekkürlerini dile getirdi. Birlik ve beraberlik mesajlarını iletti.
 
Zeynebiye Hareketi Gençlik Platformu  Tarafından Lübnan’dan getirilen Fırqat- Al İsra marş grubu programda coşkuyu had safhaya yükseltti. Salon “Kahrolsun İsrail” "Kahrolsun Amerika"sloganlarıyla inledi.
 
Marş grubunun ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz geldi.
 
Özgündüz: “ Kudüs barış şehri olabilir bütün dünya için ama ne yazık ki fitne şehrine dönüştürtmüştür çünkü şeytan oradadır. Kudüs'ün şeytanın elinden alınması gerekiyor. Kudüs yolu Mekke'den geçer Mekke'de birleşeceğiz oradan birlikte haykıracağız o zaman Kudüs'ü kurtarmamız müyesser olacaktır. Mekke İsrail'in işgali altındadır. Mekke'nin işgali altında olan İngiliz uydurması dinin mensupları İslam dünyasını harabeye çevirmiştir. Çocuk kadın yaşlı demeden Yemen'de Bahreyn'de katliam yapıyor. İsrail bunu yapsa idi bütün dünya karşı çıkardı ama zahirde bizden ya bütün bunları yapmasının sebebi İsrail ve Amerika'ya hoş gelmek İngiliz'e hoş gelmektir. Mekke özür olduğunda Kudüs özür olacaktır"dedi.
 
Özgündüz’ün ardından, Lübnan’dan gelen Fırqat-Al İsra Marş Grubunun Sözcüsü konuşma yaparak: Lübnan Hizbullah'ının Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ın selamını Zeynebiyelilere getirmesi büyük alkış aldı.
 
Unutulmaz program, Fırqat-Al İsra’nın ve Grup İslami Direniş'in okuduğu coşku dolu marşlarla son buldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-06-2018 12:45 - 509 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
23-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım