Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Filistin'den İsrail'e Füze Saldırısı
Siyonist Rejim İsrail medya organları direniş gruplarına ait füzelerin fırtatıldığını onaylayarak " Gazze Şeridi’nden İsrail yerleşim yerlerine yönelik 2 füze fırlatıldı” açıklamasında bulundu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-03-2019 09:35 - 876 Okunma
Bu füzelerin fırlatılması soncunda Siyonist yerleşim yerlerinde tehlike siren sesleri yükseldi. Filistinlilerin füzeli yanıtı ise Siyonist Rejim askerlerinin Gazze’de kimi Filistinlilerin evine baskın yaparak birkaç Filistinli’yi kana bulamasının ardından gerçekleşiyor.
 
Direniş güçlerinin Gazze’den işgal altındaki Siyonist merkezlerine yönelik füze saldırıları  Direnişin askeri gücünün arttığını  ve Siyonist Rejim aleyhindeki askeri stratejik yaklaşımını açıkça ortaya koymaktadır.
 
Filistin gelişmeler Siyonist Rejimin Filistinli direniş güçlerinin zayıflatılması ve nihayet yok edilmesi doğrultusundaki baskıcı ve şiddet dolu girişimlerinin şiddetlenmesinin bile işgalci Siyonist Rejimin Gazze’ye uyguladığı sıkı kuşatmanın günden güne daha da vahimleşmesi durumunda HAMAS gibi Filistinli direniş güçlerinin savunma gücü her gün daha da artmaktadır. Bu mesele ise Siyonist Rejim makamlarını derinden kaygılandırmaktadır.
 
Filistinli grupların füze saldırılarının doruğu ise Siyonist Rejimin Gazze şeridine yönelik Kasım 2018’de yaptığı tecavüzlere yönelik füze yanıtı olmuştur. Bu sert yanıtta Gazze Şeridi’nden yüzlerce füze işgal altındaki topraklara fırlatıldı.
 
Filistinlilerin kahramanca direnişinin geniş çaplı füze darbeleri ile birleşince Siyonist Rejimin iki gün içerisinde yenilgisine yol açtı.
 
Kudüs’ü işgal eden Siyonist Rejimin en önemli hedeflerinden biri de Filistinlilerin silahsızlandırılması ve böylece direnişin yoldan kaldırılmasıdır.
 
Siyonist Rejimin Gazze’ye yönelik saldırıları da bu hedefler doğrultusunda gerçekleşip bu rejimin diğer hedefleri gibi Gazze’nin tekrar işgal edilmesi çabası da başarısız oldu.
 
Filistin Direniş Hareketinin halk destekleri ve silah yardımı ile  Gazze’deki güç gösterisi, halkın günden güne artan destekleri ile her gün daha da güçlü ve iktidarlı bir şekilde Siyonist Rejim karşısında onurlu bir direniş sergilemektedir.
 
Filistin İslami Direniş Hareketi-HAMAS’ın siyasi bürosu başkanı Gazze’ye yönelik her türlü askeri maceraperestlik konusunda uyarılarda bulundu.
 
El-Neşre internet portalının raporuna göre HAMAS’ın siyasi bürosu başkanı İsmail Haniye Siyonist Rejim Elebaşısı Binyamin Netanyahu’nun Gazze’de maceracılık peşine düşmesi halinde ağır bir bedel ödeyeceğini hatta siyasi açıdan da tamamen devrilmesine yol açacağı konusunda uyarıda bulundu. İsmail Haniye HAMAS için Siyonist Rejimin elebaşısının kim olduğunun önemli olmadığına vurgu yaparak zaten tüm Siyonist Rejim elebaşılarının Filistinlilerini kanını dökmek istediklerinde hemfikir olduklarını söyledi.
 
Filistin’in son yıllarda Siyonist Rejim karşısındaki en önemli güçlü noktalarından biri Direnişin füze gücüdür. İşte bu güçten dolayıdır ki düşman, Filistinliler aleyhine topyekun bir savaş başlatmaktan çekinmektedir.
 
Direnişin güçlü darbeleri saldırgan Siyonist Rejimi pratikte savunmaya kapatmış ve Siyonist Rejimin de kendisini duvarlar ile çevrelemesi de bu rejimin yayılmacı siyasetlerinin başarısızlığını açık bir şekilde gözler önüne sermiştir.
 
Mısır gazetelerinden El-Ehram gazetesi Siyonist Rejimin mevcut durumu ile ilgili şöyle yazdı:” Hali hazırda Telaviv Lübnan Hizbullahı ve Filistinli gruplar karşısında durmaya gücü yetmemektedir. Çünkü bu tarafların her biri ile çatışmaya girdiğinde büyük bir hasar ve zayiat vereceğini iyi biliyor.”
 
Son zamanlarda ise Siyonist Rejim haber kaynaklarında bile “Demir Kubbe” füze savunma sisteminin işlevsiz olduğunu yazıp çizmektedir.
 
İsrail ordusu yıllık raporunda 2018 yılında Gazze’den işgal altındaki Siyonist yerleşim yerlerine 1000’den fazla füze ve havan topunun atıldığını bildirdi.
 
Jerusalem Post Gazetesinin yazdığına göre Siyonist Rejim ordusu  istatistiklerine göre  atılan 1000 füzeden sadece 200 kadarının Demir Kubbe savunma sistemi tarafından imha edilebildiğini ve gerisinin hedeflere isabet etmiştir. Filistin gelişmeleri aslında Direniş Ekseni’nin yeni caydırıcılık aşamasına ayak bastığını ve Siyonist Rejim’e yönelik taaruz gücünün arttığını göstermektedir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-03-2019 09:35 - 876 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-06-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım