Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
"Suriye sorunu askeri yolla çözülemez"
"Rejim değişikliğine karşıyız"
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2013 09:20 - 852 Okunma

   67. BM Genel Kurulu Başkanı Vuk Jeremic, toplantıda yaptığı konuşmada, bütün tarafların, Suriye Sorunu Eylem Grubu'nun geçen yıl Cenevre'de vardığı anlaşma temelinde siyasi diyalogu derhal başlatmaları gerektiğini söyledi. Vuk Jeremic şöyle konuştu:

    "Uluslararası toplumun bilincini göstermek için bir araya geldik. Suriye'de silahlı çatışmaların koşulsuz olarak durdurulması ve bütün tarafların katılacağı diyalogun gerçekleştirilmesi için vadettiğimiz taahhütleri, somut hareketlere dönüştürmeliyiz. Uluslararası toplum, Suriye'de nihai barışın gerçekleştirilmesi için, Suriye Sorunu Eylem Grubu'nun geçen yılın Haziran ayında Cenevre'de ve daha önce Moskova'da vardığı anlaşmalar temelinde siyasi süreci başlatmalı, böylece Suriye halkının milli uzlaşma ortamında kendi geleceğine özgürce karar vermesine yardım etmelidir."

    "Rejim değişikliğine karşıyız"

    Çin'in BM'deki Daimi Temsilcisi Li Baodong, toplantıda yaptığı konuşmada, üye ülkeler arasında anlaşmazlık yaşanması durmunda, ilgili karar taslaklarının oylanmasına karşı çıktıklarını açıkladı. Li Baodong, bu tür oylamanın, üye ülkelerin dayanışmasını bozduğu gibi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve uluslararası toplumun krizi çözmek için harcadıkları çabalara yararlı olmayacağını belirtti.

    Suriye'nin geleceğine yalnızca Suriye halkının karar vermesi gerektiğini vurgulayan Li Baodong, Suriye'ye askeri müdahale yapılmasına ve rejim değişikliğine karşı çıktıklarını yineledi. Li Baodong, şunları söyledi:

    "Siyasi diyalogun Suriye sorununun çözülmesinin tek yöntemi olduğunu savunuyoruz. BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon ve uluslararası toplum, son günlerde bu yönde yeni bir çaba içine girdi. Bütün tarafların buna destek vermelerini, Suriye hükümeti ile muhalif güçlerin de sorumluluk üstlenerek çatışmaları durdurmalarını, siyasi diyalog yapmalarını ve siyasi geçiş için bir plan üzerinde bir an önce anlaşmalarını umut ediyoruz."

    "Suriye sorunu askeri yolla çözülemez"

    Li Baodong, Çin'in, diğer bazı üye ülkeler gibi, BM Genel Kurulu'nun Suriye ile ilgili kararının bazı bölümleri hakkında endişe duyduğunu bildirdi. Arap ülkeleriyle Arap Birliği'nin sorunun bir an önce çözüme kavuşması isteğini anladıklarını belirten Li, Arap ülkeleriyle Arap Birliği'nin sorunun siyasi yolla çözülmesinde oynadıkları role önem verdiklerini belirtti. Ancak Çinli temsilci, sivillere yönelik saldırılara karşı olduklarını, sorunun askeri yolla çözülemeyeceğini vurguladı. Li, ilgili taraflara krizi siyasi arabuluculukla çözme çabasına devam etmeleri çağrısında bulundu.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-05-2013 09:20 - 852 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım