Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
İmam Ali Camii'nin Temeli Çerkezköy'de Atıldı
Törende birlik mesajları verildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-02-2014 16:09 - 2994 Okunma

 23 Şubat Pazar günü, Çerkezköy İmam Ali Camii'nin temel atma töreni büyük bir katılım ve coşkuyla gerçekleşti. Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz'ün iştirakıyla programa geçildi.

Temel atma törenine başta Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz olmak üzere, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna, Karaağaç Belediye Başkanı Dr. Özkan Yücel, Dünya Caferi Alimler Birliği Başkanı Ş. Hasan Karabulut, Zeynebiye Camii İmamı Hamit Turan, Çorlu İmam Hüseyin Camii İmamı Aydın İnalkaç, Yeniçiftlik Ebulfazl Abbas Camii İmamı Ziya Gök ve çok sayıda Ehlibeyt alimi katıldı.

Ehlibeyt alimlerinden Ş. Ehed Talan'ın sunuculuğunu yaptığı program, Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladıktan sonra, Talan'ın hoşgeldiniz konuşmasıyla devam etti.

Hoşgeldiniz konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem  "Camiler her zaman birleştirici, bir araya getirici unsurlardır. İnşallah bu camimiz, nifaka sebebiyet vermeden Çerkezköy'de bütün müminleri bir araya getiren bir unsur olur." diyerek birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Ertem'in sonrasında, Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel hoşgeldiniz konuşmasının ardından "İnşallah Rabbim ilerleyen günlerde Çerkezköy İmam Ali Camii'nde bizlere ibadet etmeyi nasip eder." dedi.

Ertem'in ardından, Çerkezköy İlçe Müftüsü Yusuf Tuna kürsüye davet edildi. Tuna selamlama konuşmasının sonrasında "Camiler islamın öğretildiği, ibadet edilen yerler demektir. İnşallah İmam Ali Camii güzelliklere vesile olur." diyerek hayır temennilerinde bulundu.

Tuna'nın konuşmasının sonrasında, dernek adına Fahrettin Masum Budak hoşgeldiniz konuşmasının ardından "Toplumlar kendi değerlerini kendileri oluştururlar. İnsanlar hayır işte yarıştıklarında karşılaştıkları zorluklarda Allah yardımcı olur. Camilerimiz sadece ibadet yeri değil, islam kurallarının öğretildiği mukaddes mekanlardır." dedi.

Budak'ın konuşmasının ardından, CABİR Başkanı Ş. Hasan Karabulut kürsüye davet edildi. Karabulut selamlama konuşmasının sonrasında "Camii fitne unsuru değil, bilgi unsurudur. Ali'nin adı nereye gitmişse birlik unsuru olmuştur. Bugün bu camiler Ali adı ile bizlere ulaşmıştır ve Ali'nin yolundan gidenler birliğe, dostluğa, kardeşliğe önem veren insanlar olmuştur." diyerek, anlamlı mesajlar verdi.

Karabulut'un ardından Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz hoşgeldiniz konuşmasının sonrasında "Müminler kendilerinden başka, düşman topluluklara karşı tek yumruk olurlar. Ama ne yazık ki Emevi anlayış İslami birliği bozmuş yandaşlık kültürü oluşturmuştur. Bunun karşısında Ali anlayışı, yandaşlığı yönetimde reddetmiştir. Yönetim bütün müslümanlara, vatandaşlara aynı sıcaklıkta, aynı eşitlikte ve mesafede ve adilce davranır. Bu cami burada birlik bozmaya değil, tanışmaya ve kaynaşmaya vesile olacaktır. Muhammedi İslamı öğrenmek isteyenlere Kuran ve Sahih sünnet ışığında burada tanıtacaktır. Allah cemaatini bol etsin." dedi.
Konuşmaların ardından dualar ve salavatlar eşliğinde, butona basılarak ilk harcın atılmasıyla, temel atma töreni gerçekleştirildi.

 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-02-2014 16:09 - 2994 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
27-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım