Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'32. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı' açıldı…
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2013 12:56 - 1368 Okunma

 Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul’da bu yıl 32.’si düzenlenen  ‘Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı’nın açılışını yaptı.

Beyazıt meydanında Ramazan ayı boyunca kitapseverleri ağırlayacak olan fuarın açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Ramazan medeniyetimizin artık ayrılmaz bir parçası, bir geleneği haline gelen ‘Kitap Kültür Fuarı’mızın hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum” dedi.

Bu çağda her şeyin değişime, dönüşüme uğradığını belirten Başkan Görmez şöyle konuştu;

“Öyle bir çağda yaşıyoruz ki her şey değişiyor, dönüşüyor. Kitap ta değişmeye dönüşmeye başladı. Kitap, yazar, okur her şey bir değişime tabi tutulmaya başladı. Artık hızlı yazılan kitaplar revaçta. Bir de hızlı okuma kurslarıyla hızlı okurlar ortaya çıkarıyoruz. Artık metinleri az resimleri çok kitaplar revaçta. Medeniyet inşa eden metinlerimiz azalıyor. Kitaplarımız, yayınlarımız çoğalıyor ancak kitabın muhtevası değişiyor. Okurda değişiyor. Okumak bizim geleneğimizde derinlere dalmaktır. Çünkü derinlerde mana, mazmun, hikmet, inci ve mercan var. Ama şimdilerde okumak satırlarda yüzmeye benziyor. Okumayı yazmayı yeniden düşünmeye başlamamız gerekiyor. Pek çok şey değişiyor, dönüşüyor acaba kitabı değişimlere, dönüşümlere feda edecek miyiz?”

“Kitap başka bir şey, kitabın tüketim nesnesine dönüşmesi başka bir şey…”

Dünyanın muhtelif yerlerinde kitap okur sayısı, kitap okuma sayısı üzerinden zaman zaman mukayeseler yapılıyor. Şu unutulmamalı ki kitap başka bir şey, kitabın tüketim nesnesine dönüşmesi başka şeydir. Okur başka bir şey, tüketici olmak başka bir şeydir. Zaman zaman ‘Batı’da çok okunuyor bizde az okunuyor’ diye mukayese edilir. Batı’daki dostlarımız daha çok kitap tüketici konumundadırlar. Kitap okuyup çöpe atan, kitap okuyucusu olarak değerlendirilmez. Mühim olan gerçekten okur olmaktır. Kitap tüketmek başka şey kitabı okumak başka şeydir diye konuştu.

 Kitap fuarının açılışında Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu eşlik etti. Kitapseverler fuarı Ramazan ayı boyunca gezebilecek.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2013 12:56 - 1368 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım