Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
"Amerika IŞİD’i Ortadan Kaldırmak İstiyorsa Tek Seçeneği Suriye Devletiyle İşbirliği"
Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim Suriye ve halkını hedef alan ve komplolar örenlerin nasıl planladıklarını bilmek gerektiğini belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-01-2015 10:08 - 761 Okunma
Suriye’ye Karşı Savaş Bölgedeki Rolünü Hedef Alıyor İsrail de Komplonun Temel Bölümüdür
 
 Başbakan Yardımcısı Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanı Velid el Muallim Suriye ve halkını hedef alan ve komplolar örenlerin nasıl planladıklarını bilmek gerektiğini belirtti.
 
Muallim İhbariye Kanalında Suriye’deki durumlara ilaveten bölge ve dünyadaki gelişmelere ışık tutan konuşmasında İsrail’in ABD aracılığı ile Suriye’deki krizin süresini mümkün olduğunca uzun tutma çabasında olduğunun artık herkes tarafından bilindiğini belirtti.
 
Hükümet Suriye Halkına Dayatılan Komployu Kırmak İçin Vatandaşların İhtiyaçlarını Temin Etmeye Çalışıyor
 
Muallim, bu yılın öncekilerinden daha farklı olacağını çünkü, vatandaş ile hükümet arasında kaynaşmaların bulunduğunu, vatandaşın ihtiyaçlarının karşılanması için hükümetin çaba sarf ettiğini hissetmesi gerektiğini hükümetin de vatandaşın bu ihtiyaçlarını temin etmesi gereğini vurguladı.
 
Muallim, hükümetin Suriye halkına dayatılan ablukayı kırnak için söz konusu ihtiyaçları temin etme gayretinde olduğunu söyledi.
 
Paris’te meydana gelen terör eyleminin bölgedeki terörün bir uzantısı olduğuna dikkat çeken Muallim; bu olaylardan sonra komplocu Batılı devletlerin tutumlarını değiştirmeye zorlanması gerektiğini ifade etti.
 
İsrail’in Kunaytra’ya yönelik son saldırısı ve BM’nin Suriye semalarında İsrailli keşif uçakları gördüğüne dair ilanı ile ilgili olarak Muallim, söz konusu itirafı garipsemediklerini çünkü 1974 yılı çekilme ittifakına yönelik ihlalin olduğunu, bu ihlalin Suriye egemenliğine ihlal ve Suriye topraklarına açık saldırı sayıldığını belirtti.
 
İsrail Suriye’ye Yinelik Komplonun Temel Bölümüdür
 
“İsrail bedel ödeyeceğini bile bile bu saldırıyı yapacak aptallığında mıdır?” sorusunu dile getirerek İsrail’in Suriye’ye yönelik komplonun bir parçası olduğunu, güneyde kendisinin Nusra Cephesi terörist örgütü ile diğer grupları kullandığını, Suriye Arap Ordusu ile halk direnişinin bunlara karşılık verme ihtimalinden kurtarmak için direkt olarak askeri müdahalede bulunduğuna işaret etti.
 
Bu aşamada Suriye’ye dayatılan evrensel savaşta önceliğin Suriye’deki İsrail edatlarını bitirmek olduğunu çünkü İsrail’in bunların üzerine çalıştığını ve yardım ettiğini belirten Muallim, evrensel komplonun da bunları kullandığını, sahada ne kadar başarı elde edilirse İsrail saldırılarına bu derecede cevap vermeye başlamış olacaklarını belirtti.
 
Moskova Görüşmelerini Başarıya Ulaştırma da Mümkün Olan Bütün Çabaların Harcanması İçin Cumhurbaşkanı Esad’ın Direktifleri Bulunuyor
 
Moskova istişareleriyle ilgiliyse Muallim: Moskova görüşmelerinin başarıya ulaştırılmasında mümkün olan bütün çabaların harcanması için sayın Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’tan direktif aldıklarını belirten Muallim, görüşme hedeflerinin Rusya Dışişleri Bakanlığının bütün katılımcı taraflara gönderdiği ve Suriye’nin gelecekteki portresini koymak için Suriye-Suriye diyalogunun düzenlenmesini onaylayan davet mesajıyla belirlendiğini ifade etti.
 
Muallim, Moskova’da muhalefetin bulunduğunu ve şahsi bir şekilde davet edildiğini ve Moskova’nın da dost bir toprak olduğunu bundan dolayı, Moskova görüşmesinde müdahale eden ülke veya bir tarafı diğeriyle kayıran tarafların bulunmadığını, bu diyalogun Suriyeliler arasında Hükümet heyeti ile muhalif şahsiyetler arasında diyalog ve görüşme diyalogu olduğunu, hedefin de gelecekte Suriye-Suriye diyalogu üzerine ittifaka varmak olduğuna dikkat çekti.
 
Bazı muhalefet taraflarının Moskova’ya görüşme yapmak için gitmeyi reddeden bazı taraflarla ilgiliyse Muallim, bu sorunun onları ilgilendiren şahsi bir sorun olduğunu, gitmek isteyenin gelecekteki diyaloga katılmak istediğini boykot edenin ise gelecekteki diyalog da rolünün olmayacağını söyledi.
 
Muallim, kendilerinin katılım için davet gönderilen hiç bir şahsı reddetmediklerini, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Moskova’da, temsilin içerdeki ve dışarıdaki muhalefete ek olarak bir grup bağımsızın yanı sıra hükümet heyetinden oluşması üzerine anlaştıklarını ve bu portreyi Moskova’da görmeyi umduklarını dile getirdi.
 
Hükümetin istişare görüşmesindeki katılımcı heyet düzeyini düşüreceğine yönelik haberleri yalanlayan Bakan Muallim, heyetin üst düzey bir heyet olduğunu ve geniş bir diplomasi yeteneğine sahip olduğunu belirtti.
 
Bazı Ülkeler Moskova Görüşmesinden Rahatsız Olduğu Gibi Edatları Kanalıyla Başarısızlığa Uğratma Çalışıyor
 
Muallim, konferansın başarısızlığı halinde bunun Moskova’da bulunan muhalefet şahsiyetlerinin dışa ve yönelimleri doğrultusunda hareket ettiği anlamında geleceğine işaret ederek, bölge ve dışında Moskova görüşmesinden razı olmayan bir çok ülkenin bulunduğunu hareket ettirdiği edatları kanalıyla konferans hedefini aşan siyasi öneriler kanalıyla başarısızlığa uğratmaya çalıştığın ı söyledi.
 
Kahire toplantısıyla ilgili soruya cevaben Muallim, bu gibi bir görüşmenin düzenlenmesi için kendilerine istişarelerde bulunmadıklarını, istişare edilmedikleri herhangi bir şeye itibar etmediklerini, kendilerinin hükümet ve devlet olduklarını ifade ederek, Moskova görüşmesini başarısızlığa uğratmayı hedefleyen herhangi bir çabanın Suriye’deki siyasi çözüm imkanını baltalama çabası olduğunu vurguladı.
 
Muallim, Suudi Arabistan’ın yönelimleri ve Arap çevresiyle bağlarını bir kez daha değerlendirmesi gerektiğini belirterek terörün ortak bir düşman olduğuna, Suudi Arabistan topraklarının da vahhabi kültür sebebiyle bu terör için mülayim olduğuna işaret etti.
 
Katar ve Türkiye’nin Suriye’ye komplo üzerine ısrarcı tutumlarıyla ilgiliyse Muallim, eski Katar Dışişleri Bakanıyla son görüşmesinde kendisine Suriye’deki rejimin iki ay içerisinde düşeceğini söylediğini hatırladığını, bugün ise krizin beşinci yıla girmek üzereyken Suriye devletinin daha sağlam olduğunu dile getirerek bu durumun yeni Katar Emir’i nezdinde Katar’dan çok daha büyük bir oyunla oynadığını ve bu oyunun ne Suriye, ne Libya, ne Mısır, ne Tunus ne de Yemen’de kimse tarafından görülmek istenmediğini görmesi gerektiğini dile getirerek, Katarlıları halkın çıkarlarını eğer istorlarsa doğal hacimlerine geri dönmeye çağırdı.
 
IŞİD’e karşı savaşmak için Suriye’ye güç gönderilmesi imkanı ile ilgiliyse Muallim, ABD’nin IŞİD veya Suriye Arap Ordusuyla savaşmak için asker gönderme riskini göze alamayacağını, BM’nin de bunun için Güvenlik Konseyi kararına ihtiyaç duyduğunu ve BM’nin bu alanda hiç bir rol üstlenmeyeceğini ifade etti.
 
Amerika IŞİD’i Ortadan Kaldırmak İstiyorsa Tek Seçeneği Suriye Devletiyle İşbirliği 
 
Muallim:” Eğer Amerika gerçekten IŞİD’i ortadan kaldırmak istiyorsa önünde tek bir seçenek vardır oda, Suriye ile işbirliği yapmak çünkü, IŞİD’e karşı mücadele edecek Suriye Arap Ordusu gibi bir güç bulunmuyor” dedi.
 
Arap Kuruluna dönme imkanıyla ilgili soruya cevaben Muallim, dönüşün Suriye halkının iradesine karşı alınmış tüm kararların iptal edilmesi şartlarına bağlı olduğunu çünkü Arap Kurulu krizin bir bölümü ve Suriye’deki krize yardımcı olanların çığırtkanlığını yaptığına dikkat çekti.
 
Suriye’nin kriz şişesinin ağzından geçtiğini ve şu anda daha fazla rahat bir şekilde hareket edebildiklerini belirtti.
 
Baskılar Moskova’nın Suriye’ye Yönelik Tutumlarını Etkilemeyecek
 
Rusya’ya yönelik baskılarla ilgiliyse Muallim, Rusya’nın Rubel değerini etkileyen muhteşem bir ekonomik baskıya maruz kaldığını açıklayarak Rusya’da muhtelif kaynakların ve geniş pazarlarının bulunduğunu, bu yüzden hiç kimsenin Rusya’yı cezalandıramayacağını ve baskıların Rusya’nın Suriye’ye yönelik tutumlarını etkilemeyeceğini söyledi.
 
Muallim, Rusya’nın Suriye’nin direnci ve zaferiyle güçlendiğini, Rusya’ya baskı yapanların Suriye baskı yapanların aynısı olduğuna dikkat çekti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
21-01-2015 10:08 - 761 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım