Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
CIA Türkiye Üzerinden Militanları Silahlandırıyor
Times:'CIA Türkiye'den Suriyeli Direnişçilere Silah Sevkini Yönlendiriyor'
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-06-2012 09:37 - 1121 Okunma

New York Times gazetesinin Amerikalı yetkililere ve Arap istihbarat yetkililerine dayandırdığı habere göre Türkiye sınırından Suriye’deki isyancılara silah kaçırılıyor ve bunun finansmanı Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından yapılıyor.

Gazete, Türkiye’deki CIA ajanlarının görevinin, gönderilen silahların hangi ¬isyancı gruplara teslim edileceğine karar vermek olduğunu, bu silahların El Kaide ve diğer terörist örgütlerin ellerine geçmesine engel olmayı amaçladıklarını belirtiyor.

Türkiye sınırı üzerinden Suriye’ye otomatik tüfekler, RPG silahları, cephane ve tanksavarlar gönderildiği bildiriliyor. Silahların gönderilmesinde Suriyeli Müslüman Kardeşler örgütü de aracılık ediyor.

Gazetenin haberine göre CIA ajanları birkaç haftadır Türkiye’de görev yapıyor.
Gazetede, Suriye Ulusal Konseyi’ne bağlı bazı isimlerin geçen ay yaptığı açıklamaları da hatırlatıyor. Bu isimler, Türk ordusuna ait askeri araçlarla Suriye sınırına tanksavarlar taşındığını ve silahların oradan Suriye’ye sokulduğunu iddia etmişti. New York Times, Türkiye’nin sınırdaki mülteci kampları üzerinden böyle bir silah sevkiyatı olduğu iddialarını reddettiğini de yazdı.

Obama yönetimi, resmi açıklamalarında Suriyeli direnişçilere silah vermediğini bildirmekle birlikte, Suriye’nin komşularının bunu yapabileceğini savunmuştu.
Washington, Suriye’de yönetim karşıtı ayaklanmaların başlamasından bu yana halkı şiddet kullanarak bastırmaya çalışan Esad rejiminin çekilmesi yönünde baskı yapıyor. Ancak Rusya ve Çin, daimi üyesi oldukları Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde Şam yönetimi aleyhine sunulan karar tasarılarını reddediyor.

New York Times gazetesine açıklama yapan Amerikalı yetkililere göre Türkiye’de görevlendirilen CIA ajanları aynı zamanda Suriye’de büyüyen ve değişim geçiren muhalefet yapılanmaları hakkında da bilgi edinmeye, aynı zamanda bunlarla ilişki kurmaya çalışıyor. Gazeteye konuşan ve Amerikalılarla sürekli temas halinde bulunan bir Arap istihbarat yetkilisi, “CIA görevlileri bölgede bulunuyor, yeni kaynaklar edinmeye ve bunları kendi bünyelerine kazandırmaya çalışıyor,” diyor.

Amerika, aynı zamanda isyancılara uydu fotoğrafları ve Suriye birliklerinin hareketlerine dair istihbarat bilgileri sağlamayı da düşünüyor. Aynı şekilde Suriyeli isyancıların temel istihbarat sağlama konusunda eğitilmesi de gündemde.

Buna karşılık Obama yönetimi, Suriye’ye özellikle taarruz helikopteri gibi ağır silahları göndermesini önlemek amacıyla Rusya’ya baskı yapmaya çalışıyor.
Başkan Obama’nın Meksika’daki Yirmiler Grubu Zirvesi’nde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le görüşmesinin ardından açıklama yapan ulusal güvenlik danışman yardımcılarından Benjamin J. Rhodes, “Esad rejimine yapılan silah satışlarına son vermek istiyoruz, çünkü rejim ordusunu sivil halka karşı kullanmaya niyetli olduğunu gösterdi,” diye konuşmuştu.
Beyaz Saray, Dışişleri Bakanlığı ve CIA, Suriyeli isyancılara yardım amacıyla yürütülen istihbarat faaliyetlerine dair açıklama yapmayı reddediyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-06-2012 09:37 - 1121 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım