Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Cilvegözü'nde büyük patlama!
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2013 16:12 - 780 Okunma


   Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki personel lojmanlarının yakınında bugün büyük bir patlama meydana geldi.

Suriye plakalı bomba yüklü aracın sınırı geçişinin hemen ardından patlama olduğu belirtiliyor.

Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlara çok yakın bir noktada bugün saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama oldu.

Reyhanlı Belediye Başkanı  Hüseyin Şanverdi, patlamada13 kişinin öldüğünü, 30'a yakın da yaralı olduğunu açıkladı. Şanverdi, hastanede hayatını kaybeden 4 kişinin Türk vatandaşı olduğunu bildirdi. Olayda ölen diğer 5 kişinin ise Suriye uyruklu olduğu açıklandı.

Başbakan Erdoğan da patlamayla ilgili olarak İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi aldı.

  Suriye sınırında dün öğleden sonra meydana gelen  patlamayla ilgili, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine giden 3 bakan basın toplantısı düzenledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yaczıcı, olayla ilgili yaptıkları incelemer sonunda basının karşısına çıktı ve üzerine vurgu yapılan; kamera kayıtlarında da görüldüğü belirtilerek, aracın kesinlikle Suriye tarafından geldiği oldu.

Açıklamalara göre, olayda 13 kişi hayatını kaybetti ve bunlardan 4'ü Türk vatandaşı (İlk açıklamarda bu sayı 3 olarak verilmişti) Patlamada 26 kişi yaralandı, 11 kişi yaralı taburcu oldu; 15 yaralının tedavisi sürüyor ve bunlardan 8’inin durumu ağır. Ayrıca hayati tehlikesi bulunan yaralılardan 3’ü de Türk vatandaşı.
İlk sözü alan Adalet Bakanı Sadullah Ergin, olay yerinde incelemelerde bulunduklarını, brifing aldıklarını, yaralıları ve hayatını kaybedenlerin ailelerini ziyeret ettiklerini belirterek, “Bu terör hadisesini kınıyor, milletimize başsağlığı diliyorum” dedi.


  İçişleri Bakanı Muammer Güler de, "Araç kesinlikle Suriye tarafından geldi ve tam 14.17’de kameralarda görünüyor. Bu saatte park ediyor ve 20 dakika sonra da patlama meydana geliyor" dedi.

Güçlü bir patlama olduğunun tespit edildiğini ve olaya savcılığın el koyduğunu belirten Güler, “Emniyet güçleri olay yerinde ineleme yaptı ve deliller toplandı. Geniş inceleme var. Kimlikler tespit ediliyor ama kesin bir netice olmadığı için, soruşturmanın gizliliği de esas alınarak açıklama yapmayacağız" şeklinde konuştu.

 MUHALİFLER SESSİZ
Türk yetkililerden bu açıklamalar gelirken, şu ana kadar Suriye yönetimi ve Cilvegözü'nün karşısındaki Bab-el Hava sınır kapısını kontrolü altında tutan muhalifler patlamaya ilişkin açıklama yapmadı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-02-2013 16:12 - 780 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım