Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Dağlıca'da saldırıda 16 asker şehit oldu
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde PKK'lı teröristler askere saldırı düzenledi. Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde gerçekleşen saldırıda 16 asker şehit oldu. PKK'lı teröristler tarafından yola döşenen patlayıcılar, Dağlıca Tabur Komutanlığı'ndan yola çıkan zırhlı araçların geçişi sırasında patlatıldı. Bu nedenle araçlardan biri patlamanın etkisi ile uçuruma yuvarlanırken, aracın içindeki tabur komutanı ile birlikte 11 askerden hiçbiri kurtulamadı. Diğer zırhlı araçta ise 5 asker şehit oldu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-09-2015 08:18 - 913 Okunma
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinin Dağlıca bölgesinde bugün saat 15.00 sıralarında Dağlıca Tabur Komutanlığı’dan operasyona gitmek üzere ayrılan askerlerin bulunduğu iki zırhlı araç, Yeşiltaş Köyü yakınlarında PKK’lı teröristlerin bombalı saldırısına uğradı. Teröristler, daha önce yola döşedikleri patlayıcıyı askeri araçların geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Şehit ve yaralının olduğu saldırıdan sonra bölgede hava destekli operasyon başlatıldı. Özel birliklerin de katıldığı operasyonda teröristlerle sıcak temas kurulduğu ve çatışmaların uzun süre devam ettiği belirtildi. Çatışmalar sırasında teröristlerden de ölenlerin olduğu öne sürüldü. Bölgedeki olumsuz hava koşullarına rağmen operasyon kesintisiz sürerken, Yüksekova ve Hakkari’de hastanelerde hareketlilik yaşandığı görüldü. Mayınlı tuzağın ardından bölgedeki çatışma sürüyor. Alınan bilgilere göre 450-500 kişilik PKK’lı grup çember içine alındı. Çok sayıda askerin yaralandığı gelen bilgiler arasında.
 
HAKKARİ VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA
 
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde operasyona giden askeri zırhlı araçların geçişi sırasında patlama meydana geldi. İHA'nın telefonla ulaştığı Hakkari Valisi Yakup Canbolat şehit ve yaralıların olduğunu söyledi.Canbolat, detaylı açıklamanın Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılacağını belirtti.
 
BAŞBAKAN ANKARA'YA DÖNDÜ
 
Bu arada Türkiye ile Hollanda arasında oynanan Avrupa Futbol Şampiyonası eleme maçını Konya’da izleyen Başbakan Davutoğlu, karşılaşma süresince sık sık telefonla görüştü. Maçın son dakikalarında statdan ayrılan Başbakan Davutoğlu’nun Dağlıca’daki saldırı nedeniyle uçakla Ankara’ya giderek kurmaylarıyla Güvenlik Toplantısı gerçekleştirecek.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
07-09-2015 08:18 - 913 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
21-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım