Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Halep’te İki Piskoposu Kaçırdılar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-04-2013 18:46 - 891 Okunma

 Süryani Ortodokslar Piskoposu Yuhanna İbrahim ve Rum Ortodokslar Piskoposu Paul Yazıcı dün Halep kırsalının Kefer Dael köyünde insani çalışmalarda bulundukları sırada silahlı terör grupları tarafından kaçırıldılar.

SANA muhabirine konuşan yetkili bir kaynak, teröristlerin Kefer Dael köyünde piskoposların bindiği aracın önünü kestiklerini, şoförü araçtan indirerek piskoposları araçla birlikte bilinmeyen bir yere kaçırdıklarını bildirdi.

Vakıflar Bakanlığı teröristlerin Süryani Ortodokslar Piskoposu Yuhanna İbrahim ve Rum Ortodokslar Piskoposu Paul Yazıcı’yı kaçırmaları ile Halep’in kuzeyinde kendilerini taşıyan aracın şoförünü suikastla öldürmeleri kınadı.

Bakanlık bugün yayınladığı bildiride, söz konusu terör eyleminin , din alimleri ve İslam ideolojisinin en bariz isimlerinden olan Allame Dr Muhammed Said Ramadan el-Buti’nin hayatına mal olan görüş ve fikir liderlerini hedef alan planın devamı olarak geldiğini belirtti.

Bakanlık bildirisinde, söz konusu eylemleri düzenleyenlerin başta Nusra Cephesi ve Kaide olmak üzere tekfiri Nusra Cephesi abası altında çalışan Çeçenli kiralık teröristlerden olduğunu ifade etti.

Bütün Dünya Sevgili Suriye’deki Faciaları Sona Erdirmeye Gayret Göstermelidir

Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks ve Süryani Ortodoks Patriklikleri, Piskoposlar Yazıcı ve İbrahim’in insani görevlerinden dönüşleri sırasında Halep’in kuzeyinde teröristlerce kaçırılmalarını sert bir dille kınayarak, şiddetin bütün türlerini reddetmeye çağırdı.

Patriklikler, bu ve buna benzer vatandaşların kaçırılma eylemlerini üzüntüyle karşıladıklarını belirterek, dünyadaki bütün Hıristiyan kiliselerinden Suriye’de cereyan eden olaylar önünde dimdik ayakta durmayı talep etti.

Patriklikler, bütün dünyayı sevgili Suriye’de cereyan eden faciaları sona erdirmede elinden gelen çabaları harcamaya davet etti.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
23-04-2013 18:46 - 891 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım