Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Hatay'da patlama!
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde belediye binası çevresinde 4 ayrı patlama oldu. Bina büyük hasar gördü.Patlamalarda şimdiye kadar onlarca kişinin öldüğünü, yüze yakın kişinin de yaralandığı belirtiliyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-05-2013 15:33 - 899 Okunma


Çok sayıda kişinin yaralandığı patlamalarda Reyhanlı Belediyesi büyük hasar gördü. Patlamanın etkisiyle ilçede elektrikler de kesildi.

Patlamalarda yaralananlar bölgeye sevk edilen ambulanslarla hastaneye taşınıyor.

Polis çevrede geniş güvenlik önlemi aldı.

Polis havaya ateş açtı

Patlamanın şiddetiyle çevrede büyük panik yaşanırken Atatürk Caddesi'nde toplanan Türk gençler yoldan geçen Suriyelilere saldırdı.

Onlarca kişi, yaya ve araçlarla geçen Suriyelilere saldırması üzerine olay yerine gelen polisler havaya ateş açarak kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

Hatay'ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı'nda 11 Şubat'ta patlayıcı yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 4'ü Türk, 14 kişi yaşamını yitirirken, 26 kişide yaralanmıştı.

Geçtiğimiz günlerde de bir lokantada hesaba itiraz eden Suriyelilerin başlattığı tartışma sonrası yayılan söylentiler üzerine ilçe halkı gece saatinde toplanarak protesto gösterileri yapmıştı.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ilk olarak patlamada 4 kişinin öldüğünü, 18 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, Beşiktaş'taki Shangri-La Bosphors Otel'in açılışının ardından gazetecilerin Reyhanlı'daki patlamalara ilişkin soruları, üzerine şöyle konuştu:

"Az önce aldığım son bilgilerde, maalesef bu vahşette, şu anda 20 kadar ölümüz var ve 46 kadar yaralı var. Bu yaralarının içerisinde maalesef ağır yaralıların sayısı dikkat çekici. Her an ölüm sayısı artabilir. Şu anda gerek Hatay Valim gerekse oradaki tüm istihbarat birimlerimiz, olayın kimler tarafından yapıldığı üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Ben buradan tüm Reyhanlı'daki kardeşlerime şu mesajı göndermek istiyorum. Bu süreç hassas bir süreç. Özellikle çözüm süreci diye ülkemizde yeni bir dönemi başlattık ve bu yeni dönemi hazmedeyemenler, ülkemizdeki bu özgürlük havasının teneffüs edilmesine ne yazık ki olumlu bakamayanlar, bu tür eylemler içerisine girebilir."

Erdoğan, Hatay'ın Suriye sınırında ve hassasiyetleri olan bir il olduğuna işaret ederek, "Buradaki hassasiyetleri kaşımak suretiyle de bu tür adımlar atılabilir. Bildiğiniz gibi burada da 20-25 bin Suriyeli sığınmacı kamplarımızda yaşıyor veya oralardan gelip şu anda bizim misafirimiz durumunda olanlar var. Bunları hazmedememek gibi bir süreç de olabilir. Bunu gerekçe göstererek de orada bu havayı tahrik etmek isteyenler olabilir. Bu konularda da çok çok dikkatli olmamız lazım. Çok çok hassas olmamız gerekir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Olayda hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara da şifa dileyen Erdoğan, "Sabırlı olacağız ve bu süreci inşallah aşacağız. Şu anda gerek Hatay milletvekili olan Adalet Bakanım gerek İçişleri Bakanım gerekse Sağlık Bakanım, onlar da hareket halindeler. Biz de burada arkadaşlarımızla değerlendirme halindeyiz. Biz de buradan süreci takip edeceğiz" dedi.

Erdoğan, "Bombalı iki araç olduğu söyleniyor. Patlamanın nedenine ilişkin net bilgi var mı?" sorusuna, "Şu anda net bir şey yok, çünkü durum orada biraz karışık. Netleştikçe arkadaşlarımız gereken açıklamaları yapacak" yanıtını verdi.

 



İlçede panik havası

Patlamaların ardından Reyhanlı'da büyük panik yaşandı. Bir evin yıkıldığı, Reyhanlı Belediyesi başta olmak üzere bazı binalarda hasarın oluştuğu patlamalar ilçe halkını huzursuz etti. Bir çok kişi araçlarıyla ilçeyi terk etmeye başladı.

Bu arada çevre il ve ilçelerden Reyhanlı'ya güvenlik gücü takviyesi yapılırken, çok sayıda sağlık ekibi ve ambulans gönderildi. Yaralılardan durumları ağır olanların başka illerdeki hastanelere sevk edilebileceği belirtildi.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
11-05-2013 15:33 - 899 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
08-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım