Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Iraklı Din Aliminden Birlik Mesajları
Iraklı din alimi H. İslam Cevad el Halisi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-09-2012 13:32 - 1020 Okunma

Birinci Dünya Savaşı'nda Irak'a yapılan saldırıda ''Osmanlı Devleti'ni savunmanın vacip olduğu'' yönünde fetva veren Ayetullah Muhammed Mehdi el-Halisi'nin torunu  H.İslam Cevad el-Halisi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Osmanlı Devleti'nin dönmesini istediklerini, bunun özellikle kendisinin arzusu olduğunu belirtti.

H.İslam Halisi, mazide olduğu gibi şimdi de ''İngilizlerin ve Amerikalıların gelip sorunları çözmesini beklemenin kesinlikle çözüm olmadığını ve Türkiye'nin bağımsız İslâm devleti siyasetiyle bölgeye dönmesini hoş karşılayacaklarını'' söyledi.
 
Bunları kim yapacak!
Arap ve İslâm ülkelerine açılmak için Türkiye'nin daha fazla şeyler yapabileceğine kanaat getirdiklerini belirten Halisi, şunları söyledi: ''Türkiye, Suriye, Irak ve İran gibi ülkelere daha fazla açılabilir. Türkiye'nin Suudi Arabistan, Mısır ve körfez ülkeleriyle iyi ilişkilerini koruması gerekir. Türkiye, bu ilişkiler çerçevesinde hayra vesile olup bölgedeki tüm İslâm devletlerini bir araya getirebilir. Bunun üzerine Suriye'deki krizi çözebilir ve Türkiye ile Irak arasındaki sorunları da giderebiliriz. Çünkü Türkiye'nin bizden uzaklaşmasını istemediğimiz gibi, biz de Türkiye'den uzaklaşmayı istemiyoruz. Türk halkı kardeşimizdir. İslâm bizi birleştirir. Biz tek bir ümmetiz.
 
Irak'ın, Türkiye'nin ve İran'ın bölünmesini istemiyorum. Biz bu varlıkları korumak istiyoruz. İslâm Birliği'ni inşa etmek için bunların bir birine yaklaşması lazım. Kürtlerin Türkiye'den ve İran'dan ayrılmasını istemem. Arapların da Türkiye'den ve İran'dan ayrılmasını istemem. Bölünme, ümmeti zayıflatır. Bizim bölünme yerine yakınlaşmamız gerekir.'' Suriye'deki olaylara değinen Halisi, Suriye'de meydana gelen olayların âlimler arasında ''mezhepsel tıkanıklığa'' yol açtığını ifade etti. Halisi, ''Mezhepçilikten etkilenmeyecek zannettiğimiz büyük âlimler bile Sünnilerden, Şiilerden, Sünni ve Şii çoğunluktan söz etmeye başladı. Biz, Irak'ta bu sözleri reddettik. Biz uluslardan ulus olarak söz ediyoruz'' dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-09-2012 13:32 - 1020 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım