Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'İsrail'in caydırıcı güç olma vasfını geri kazanmasına izin vermeyeceğiz'
Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, İsrail'in Orta Doğu'daki "caydırıcı güç olma" vasfını Lübnan üzerinden geri kazanmasına izin vermeyeceklerini söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
01-09-2019 11:57 - 681 Okunma
Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri, Şii Emel Hareketi'nin Lübnan'ın güneyindeki En-Nebatiyye kentinde Şiilerin kayıp lideri Musa es-Sadr'ı anma etkinliğinde, ülkenin güneyinde düşen İsrail'e ait insansız hava araçlarıyla (İHA) ilgili konuştu. Berri, "İsrail, ABD'nin İran'a savaş açmayacağını ve Tahran'la müzakerelerin Fransa kanalıyla yapılacağını anlayınca güç dengelerini değiştirmek için Lübnan sahasına yöneldi ve 14 Ağustos 2006'dan bu yana yürürlükte olan angajman kurallarını ihlal etti." dedi.
 
"İsrail'e, Lübnan üzerinden Orta Doğu'daki 'caydırıcı güç olma' vasfını geri kazanmasına izin vermeyeceğiz." ifadesini kullanan Berri, "kınama" açıklamalarının İsrail'i mükerrer ihlallerinden vazgeçirmeye yetmeyeceğini, güç dengesini değiştirecek olanların sadece direnişçiler olduğunu kaydetti.
 
Berri, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun 17 Eylül'de İsrail'de yapılması planlanan seçim öncesinde manevi zafere ihtiyaç duyduğunu da sözlerine ekledi.
Ne olmuştu?
 
Hizbullah örgütünün kalesi olarak bilinen Beyrut'un güney banliyösünde, 25 Ağustos gece saatlerinde İsrail'e ait 2 İHA düşmüştü.
 
Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, konuya ilişkin açıklamasında, "Gece saatlerinde yaşanan olay, Beyrut'un güneyindeki bir yeri hedef alan ve kamikaze İHA ile yapılan bir saldırıydı. Bu da düşmanın 14 Ağustos 2006'dan beri gerçekleştirdiği ilk eylemdir." ifadelerini kullanmıştı.
 
İsrail'in aynı gece Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki bazı hedefleri vurması sonucu Hizbullah mensubu 2 kişinin öldüğü bilgisini de paylaşan Nasrallah, bunun karşılıksız kalmayacağını söylemişti.
 
Lübnan'ın doğusundaki Beka bölgesinde bulunan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi-Genel Komutanlık'a (FHKC/GK) ait mevziler ise 26 Ağustos'ta gece saatlerinde üç hava saldırısıyla vurulmuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 1 Yorum
01-09-2019 11:57 - 681 Okunma
Yorumlar
huzeyfe tarafıdan 08-09-2019 17:23:04 Tarihinde yazıldı
irana iletilmesi gereken önemli konular
iran hemen derhal aynı ırk kardeş olduğu afganistandaki ıraktaki pakistandaki hindistandaki kökleri müslüman ülkelere dayanan japonyadan kuzey koreden vietnamdan filipinlerden tayvandan endonezyadan malezydan singapurdan atom bilimadamlarını hemen irana getirilmeli ve bir an önce iran gizlice nükleer güç olmalıdır bölgenin güvenliğini nükleer güç olarak etkin olarak korumalıdır hemen iran gizlice yeraltında nükleer bombalarını yapıp denemeli ve iran kuzey kore gibi nükleer güç olmalı abdyi vuracak kapasitede iran artık nükleer drone nükleer denizaltı nükleer roket her türlü nükleer program bu kardeş ülkelerden getireceği atom bilimadamlarıyla sağlamalıdır çünkü tarihte dünyada ilk atomu keşfeden iranlı fars alimleridir endülüslü arap ve fars islam alimleridir hint bengal islam alimleridir ve ayrıca allah kuranı kerimde islam alimlerinin atomu keşfetmesi için atomu icad etmiştir yani allah islam alimlerine atomu keşfettirmiştir o yüzden iranın ilk nükleer güç olması hakkıdır ama hep mollalar dervişler ondan önce pehlevi türk hanedanlığı kaçar türk hanedanlığı devrim muhafızları yüzünden iran nükleer güç olamadı ve iranı hep engellediler iranın küresel güç olmasına engel oldular şimdi iran hiçkimseyi dinlemeden ve herşeyide dünyaya duyurmadan hemen bu ülkelerdeki atom bilimadamarını getirip allah atomu kuranda belirtmişse mollaların dervişlerin irana engel olmaması lazım iran bir an önce çok gecikti ama iran nükleer güç olursa bölge ve islam ülkeleri kafirlere karşı korunur lütfen bu konuları iran hükümetine iletin söyleyin
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım