Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kalamun dağları Hizbullah'ın Kontrolünde
Pazartesi sabahı el-Nusra için pek iyi başlamadı, Hizbullah, -1. Tümen'in 20 ve 120. Tugayları ile koordineli olarak- Faleeta bölgesinde 24'ün üzerinde militanın öldürüldüğünü doğruladı. Bunun yanı sıra, uçaksavarların monte edildiği üç zırhlı aracı da imha ederek el-Nusra militanlarını şaşkına çevirdi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-05-2015 08:26 - 670 Okunma
Faleeta tepelerinin kontrolünün ardından, Hizbullah ve Suriye ordusu geçen el-Nusra tarafından ele geçirilen Carud Faleeta-Carud Arsal sınır kapısına doğru ilerledi. 
 
Electronicresistance.net'in bildirdiğine göre; Hizbullah ve Suriye ordusunun Kalamun Dağları'nda kalan toprakları kontrol altına alması çok sürmedi. Buna mukabil gözlemcilerin çoğu, el-Kaide'nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi'nin Lübnan-Suriye sınırındaki cephe savunmasında bu kadar hızlı çözülmesini beklemiyordu, özellikle de onların bu savaşa hücum pozisyonunda başlamasının ardından.
 
Pazartesi sabahı el-Nusra için pek iyi başlamadı, Hizbullah,  -1. Tümen'in 20 ve 120. Tugayları ile koordineli olarak- Faleeta bölgesinde 24'ün üzerinde militanın öldürüldüğünü doğruladı. Bunun yanı sıra, uçaksavarların monte edildiği üç zırhlı aracı da imha ederek el-Nusra militanlarını şaşkına çevirdi.
 
Faleeta tepelerinin  kontrolünün ardından, Hizbullah ve Suriye ordusu geçen el-Nusra tarafından ele geçirilen Carud Faleeta-Carud Arsal sınır kapısına doğru ilerledi. Bunun sonucunda Hizbullah ve müttefikleri, Kalamun dağlarında bulunan militanların son sınır kapısındaki kontrolünün tamamen ele geçirilmesinden önce kendi iradesini düşmana empoze etmiş oldu.
 
Faleeta bölgesinin kontrol altına alınmasıyla, Hizbullah ve Suriye ordusu, Kalamun dağlarının merkezinde Ras el-Ma'ara'nın güneydoğusunda yer alan “Cebhe Tepeleri”nde ağırlıklı olarak takviye edilmiş el-Nusra militanlarının yer aldığı bölgelere son bir saldırı hazırlığı içinde.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-05-2015 08:26 - 670 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım