Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Kılıçdaroğlu sert konuştu: IŞİD'in elindeki silahlar..
“IŞİD’in elindeki silahlar Erdoğan’ın Davutoğlu marifetiyle gönderdiği silahlardır”
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-10-2014 14:39 - 954 Okunma

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu: “Bizim tezkere önerimiz millidir, yabancı asker de, işgal de, tampon bölge de, uçuşa yasak bölge de  yok içerisinde…

-“Neden CHP Kobani tezkeresi verdi? BM diyor ki Kobani IŞİD’in eline geçerse Srebrenitza’ya benzer bir katliam yaşanabilir. Orada yaşayanların akrabaları Türkiye’de… Eğer bir katliam olursa o katliama kayıtsız kalınmaz. Bosna Hersek’e başka yerlere de kayıtsız kalmadık”

-“İkincisi, Kobani Türkiye’nin güvenliği açısından önemlidir. Eğer IŞİD Kobani’yi alırsa 400 kilometrelik bir sınır komşumuz IŞİD olacak. Bir terör örgütüyle komşu olacağız. PKK terör örgütünü Kuzey Irak’ta neler yaptığı malum”

-“Önerimizin çok haklı olduğu ortaya çıktı ki, yukarıdan aşağıya kadar, Bremen mızıkacıları gibi bizim önerimizin yanlışlığını anlatmaya başladılar.

-“Terör kimden gelirse gelsin ona karşı durmak bir insanlık görevidir. İster IŞİD’den ister PKK’dan…”

-“IŞİD’e destek vermeyin dedik,  Ahmet Bey çıkıp “bunu söylemek vatan hainliğidir” dedi, belge istedi. Belge mi istiyorsun sen,  işte silahları götüren şoförlerin ve savcıların ifadeleri. Şimdi ben soruyorum kim vatanına ihanet ediyor Ahmet bey?”

-‘Efendim biz insani yardım malzemesi gönderdik’ diyorlar. Erdoğan Somali’ye gitti ve insani yardım malzemesi götürdü. Oraya bir sürü insan sanatçı götürdü. Basınla paylaştı. Madem insani yardım malzemesi götürüyorsun bu tırlara neden yasak geliyor. Yayınlanması neden yasak. Hani insani yardımdı?”

-Herkes insani yardım olmadığını biliyor ama dertleri şu: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bunu öğrenmesin. IŞİD petrol satıyor günde 2 milyon dolarlık. Kime satıyor bunu. Ankara’da İstanbul’da Gaziantep’te IŞİD’e eleman devşiren ofisleri var.  IŞİD’in hücreleri de var. Toplanıyorlar cenaze namazı kılıyorlar üniversitede öğrencilere saldırıyorlar. Yurtdışından gelip IŞİD’e katılanlar var. Bunların kendileri anlatıyorlar zaten”

-“Benim aklıma ihtiyacı yokmuş. Konya Müftüsü şöyle diyor, belki müftünün aklına ihtiyacı olur. Konya müftüsü  Ali Akpınar 4 gün önce, ‘Konya’dan 100 kişi gidip IŞİD’e katıldı. Bombalama oldu bunlardan 10-15’i öldü’ dedi.  Bu militanlar giderken sen bir yerlerden armut mu topluyordun Ahmet bey? ‘

- Benim dediklerimi dinleseydin Suriye şimdi bu durumda olmazdı, Türkiye terör örgütüne destek veren ülke konumunda olmazdı”

-“ Beni dinlemiş olsaydın, başka bir ülkenin içişlerine karışmazdın. Yarın başka bir ülke senin için içişlerine karışsa ne diyeceksin?”

-“Ortadoğu’da kan gövdeyi götürüyor. 2002′de böyle değildi. İktidarı devraldıklarında ne terör ne Ortadoğu bataklığı vardı. Geldikleri nokta kan gölü bir Ortadoğu ve bunu Türkiye’ye ithal eden bir iktidar var”

- Bahçeli bizim tezkere önerimizi eleştirdi. Biz CHP olarak bu ülkeye yabancı asker postalının girmesine  karşıyız. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğünü her zaman savunduk, tampon bölgeye, uçuşa yasak bölgeye karşı çıktık. Ama sen bunlara destek  çıktın. AKP ne zaman sıkışsa koltuk değneği hazır.”

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-10-2014 14:39 - 954 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım