Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Maden faciasında '274 madenci hayatını kaybetti'
3 Günlük Milli yas ilan edildi
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-05-2014 11:13 - 1162 Okunma

 MANİSA - Türkiye tarihinin en büyük maden kazasıyla karşı karşıya!



Manisa'nın Soma ilçesindeki bir linyit madeninde dün saat 15.00 sıralarında trafo patladı ve ardından yangın çıktı. Patlama vardiya değişimi sırasında meydana geldiği ve o sırada ocakta, olması gerekenden iki kat fazla işçi bulunduğu için bilanço daha da ağırlaştı.

Son resmi açıklamayı, sabah saat 10.30 sıralarında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptı. Yıldız ölü sayısının 238'e yükseldiğini açıkladı.

Can kaybının daha artmasından korktuklarını söyleyen Bakan Yıldız, "57 işçimiz şu an hastanelerde tedavi altında. AFAD ekibimiz koordinasyon merkezinden hangi hastanede hangi yaralının kaldığına dair açıklama yapacak" dedi.
Bu sıkıntı ve acının beklediklerinden fazla olduğunu söyleyen Bakan "Türkiye'de şimdiye kadar yaşanan en büyük kayıp. 50 tane işçi kardeşimizin cenazesini ailelerine teslim ettik. Şimdi acımızla uğraşıyoruz. Ama bu işler bittikten sonra soruşturulma yapılacağından kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.



KİMSE YANMADI
Bakan grizu patlaması olmadığını, işçilerin karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatlarını kaybettiğini ve kimsenin yanarak ölmediğini dile getirerek şöyle konuştu:

"İçeride kaç kişi olduğunu açıklamaktan özellikle kaçınıyorum. Çünkü bize verilen şirketin rakamları ona da ne kadar kefil olabileceğimizi bilmiyorum."

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA
Yangının gerçekleştiği Soma Kömür İşletmeleri AŞ'den bir açıklama geldi. Yangına anında müdahale edildiği belirtilen açıklamada, olayda hayatını kaybedenler olduğu belirtildi ancak sayı verilmedi.

Yazılı açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Manisa Soma'da bulunan kömür ocağımızda trafo patlaması nedeniyle çıkan yangın sonucu elim bir kaza yaşanmıştır. Alınan en yüksek ve sürekli denetim altında olan tedbirlere rağmen yaşanan kaza sonrasında anında müdahale gerçekleştirilmiştir. Kazanın nasıl gerçekleştiğine dair inceleme ve araştırmalar başlatılmıştır ama birinci önceliğimiz içerideki çalışanlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılması; sevenlerine, ailelerine ve bizlere kavuşturulması yönündedir. Yaşanan tüm gelişmeler an be an kamuoyu ile tarafımızdan paylaşılacaktır. Bu elim kazada ne yazık ki hayatını kaybeden çalışanlarımız olmuştur. Vefat eden çalışanlarımıza Allah'tan rahmet, milletimize ve ailelerine başsağlığı ve sabırlar dileriz."

BAŞBAKANLIK'TAN AÇIKLAMA
Konuyla ilgili Başbakanlık'tan yapılan açıklamada olayla ilgili gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.

CUMHURBAŞKANI'NDAN TALİMAT
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de, Manisa Valisi Abdurrahman Savaş'a, Soma mahsur kalan işçilerin kurtarılması için devletin tüm imkanlarının seferber edilmesi talimatını verdi.

KILIÇDAROĞLU GİDİYOR
CHP lideri Kılıçdaroğlu, Soma'daki hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.

CHP'den yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu'nun yarın sabah 09.30'da, "Cumhurbaşkanlığı seçimi" ile "Türkiye'nin temel sorunları" konusunda görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Türk-İş'e yapacağı ziyaretin, sendika yöneticilerinin Soma'ya gitmesi nedeniyle ertelendiği bildirildi.

Partisinin yarınki MYK toplantısını iptal eden Kılıçdaroğlu'nun, saat 12:00'de özel uçakla Soma'ya gideceği öğrenildi.

SOMA'NIN EN BÜYÜK İŞLETMESİ
Soma’nın en büyük maden işletmesi olduğu belirtilen şirkette, 6 bin 500 kişinin çalıştığı öğrenildi.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederdide ailelerine sabır va başsağlığı diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-05-2014 11:13 - 1162 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım