Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Pentegon Projeye 110 Milyon Dolar Ayırıyor
Yeni bir dünya savaşı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-09-2012 16:13 - 1090 Okunma

 ABD siber silahlanma yarışında yeni bir aşama başlattı. Amerikan askeri kurumları bilgisayar şebekelerini yokedebilen yazılımları satın almaya hazırlanıyorlar. Pentagon’daki özel bir idare ise stratejik tesislerin bilgi güvenliğinin gözlenmesi için elektronik bir haritageliştirmek için çalışıyor. Bugüne kadar görsel ortam için silah çalışmaları yaptığını reddeden Washington, fiilen geleceğin siber saldırılarına karşı hazırlanmaya başladı.

 
ABD’nin devlet siparişleriyle ilgili sitesinde iki ihalenin açıldığına dair haberlere yer veriliyor. Birine göre, Amerikan Hava kuvvetlerinin, düşmanın bilgisayar şebekelerini ve yönetim merkezlerini yokedecek yazılımlara ihtiyacı var. Belgede özellikle işlem sistemlerine ve serverlerine virüs bulaştırılması, bunların şifrelerinin çözülmesinden bahsediliyor. Bu programlar için milyonlarca Dolar harcanması planlanıyor.
 
İkinci ihale Pentagon’un perspektif bilimsel araştırma dairesi tarafından (DARPA) açıldı. Daire “ X planı” adı konulan programın uygulanmasına 110 milyon dolar harcamaya hazır. Burada söz konusu olan rakiplere ait askeri altyapı tesislerinin yerini gösteren elektronik bir haritanın hazırlanmasıdır.
 
Silah ve hayat destek sistemleri bilgisayarla işletilirken bu sistemlerin ya da silahın devre dışı bırakılması son derece doğru olacaktır. Radarların körletilmesi, füzeatarların nişan almaz hale getirilmesi, atom elektrik santrallerinin santrifüj sistemlerinin hasara uğratılması gibi. Eskiden özel saldırı timlerinin yaptıkları şimdi bir bilgisayar programı ile halledilebilir.
 
Uzmanlar sibersavaşların fiilen halihazırda yapıldığı düşüncesindedirler. Geçtiğimiz Mayıs ayında İran bir siber saldırıya maruz kaldı.Tahran’da devletin bilgisayar sistemlerinden gizli bilgilerin kaybolduğu ortaya çıkarıldı. Uzmanların ortaya çıkardıkları ”Fleym” adlı casus virüsün etkinliği yazılımcıları hayretler içinde bıraktı. Kasperskiy Anti-Virüs lasoratuvarı görevlileri ”Fleym” virüsünü çok ince hazırlanmış bir siber silah olarak nitelendirdiler. Virüs bilgisayara girince içindeki bilgileri kopye ediyor ve komuta serverlerine iletiyor. Bu virüs mobil telefonlarda ve tablet bilgisayarlarda korunan bilgileri de çalabilir
 
Uzmanlar bu siber saldırıların arkasında bilgisalar korsanlarının mı yoksa özel siber kuvvetler tarafından mı gerçekleştirildiğini ortaya çıkarmaya çalışıyorlar. Yeni tehlikeden ciddi bir endişe duyan Rusya, Birleşmiş Milletler nezdinde siber silahın geliştirilmesi ve kullanılmasının yasaklanması için çok gayret harcıyor. Bu tür girişimlerin sonuçlarını kestirmek mümkün değil: bölgesel ihtilaflardan tam bir kaosa hatta dünya savaşına varan gibi tehlikeli sonuçları olabilir.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
03-09-2012 16:13 - 1090 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım