Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Suriye'de militanlar silah bırakıyor, halk evlerine dönüyor
Suriye'de son dönemde yüzlerce militan gönüllü olarak silah bırakarak Suriye ordusu saflarına katıldı. Yakın zamana kadar çatışmalardan etkilenen bazı bölgeler şimdi neredeyse tamamen güvenli hale geldi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-02-2016 08:30 - 562 Okunma

Çatışmaların sona erdiği yerlerden biri de Humus’un kuzeyindeki Cavalık köyü. Köy sakinlerinden İbtisam Şükri, bir grup Rus gazeteciye yaptığı açıklamada, “Militanların köyden ayrıldığını öğrenir öğrenmez birçok insan geri döndü. Yıkılsa da eve dönmek bizim için büyük bir mutluluk. Eşimle birlikte evimizin önüne çadır kurduk. Evi yeniden yapıncaya kadar çadırda kalıyoruz” dedi.

Cavalık köyü, 4 ay boyunca militanların kontrolündeydi. Ancak kurtarılan birçok yerleşim birimlerinden farklı olarak Cavalık, çatışma yaşanmadan huzura kavuşmuş oldu. Köyün geleceğiyle ilgili karar, müzakere masasında alındı. Taraflar, Rusya’nın arabuluculuğunda silahlı mücadeleye son verdi.

'RUSYA'YA MİNNETARIZ'

Köylerine dönerek evlerini sıfırdan yapma ihtiyacıyla karşı karşıya kalan birçok Suriyeli aile, mevcut koşullarda sadece kendi gücüne güvenebilir. Devlet şimdilik mali sorunların çözümüne aktif olarak katılamıyor. Bu yük çoğunlukla yerel cemaatin ve din adamlarının omuzlarında.

Ancak tüm bu sorunlar, insanların hayata yeniden başlama isteğini köreltecek güçte değil. Şükri, “Çok işimiz var, ancak hiç pişman değiliz. Savaş bitince ne mi yapacağız? Barışa alışmaya çalışacağız. Önemli olan hayatta kalmamız. Suriye’yi halen ayakta tuttuğu için Rusya’ya minettarız” diye konuştu.

İSYANCI LİDERLER SURİYE HÜKÜMETİYLE MASAYA OTURUYOR

Rusya’nın girişimiyle, Suriye hükümeti ve muhalefet temsilcileri arasında uzlaşmanın sağlanması yönünde adımlar atılıyor. Müzakere sürecinin amacı, radikal İslamcılar olan ortak düşmana karşı güçleri birleştirmek.

Süreç yaklaşık 2 hafta önce başladı ve şimdiden ilk sonuçlar görülmeye başladı. Moskova’nın arabuluculuk rolü sayesinde, ardı ardına isyancı liderleri, silahlı eylemlere son vermeyi öngören ve ülkenin siyasi yaşamına katılımı garanti eden anlaşmaları imzalıyor.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
24-02-2016 08:30 - 562 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım