Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
"Suriye, Irak, Yemen ve Bahreyn’de yenilen Suud; Ayetullah Nemr idam kararıyla kin yaratma peşinde"
Kum İlim Havzalarının Ustadı ve Velayet Kanalının Müdürü Ayetullah Seyyid Muhammed Huseynî Kazvinî Fars Haber Ajansı’nın din ve düşünce programının muhabiriyle yaptığı söyleşide önemli tespitlerde bulunarak; "Hanedanı kinlerini dışa vurmak ve bunu İran aleyhine ve Şiilere göstermek için bu hükmü verdi. Hakikatte bu idam hükmü İran ve Şiiler aleyhine kinlerini göstermektedir" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-01-2015 08:00 - 807 Okunma
“Şeyh Ayetullah Bakır Nemr 1968 yılında Arabistan'ın doğusunda kalan ‘Katif' kasabasında dünyaya geldi. Bu kasaba halkının %60'ını Şiiler oluşturmaktadır. 1989 yılında 21 yaşında İran'a gelmiştir. 10 sene El-Kaim Medresesi'nde ilim tahsili ile meşgul olduktan sonra Suriye'ye gitmiştir.
 
Şeyh Nemr Suriye'de Hz. Zeyneb Medresesi'ndeki tahsilinden sonra müçtehitlik derecesine yükselmiş ve birçok talebe yetiştirmiştir. Daha sonra Arabistan'a dönmüştür. Büyük çoğunluğunu Şiilerin oluşturduğu El–Avamiyye köyünde Büyük İslam Merkezi ‘El-İmam Kaim' müessesini tesis etmiştir. Arabistan'da ikinci sınıf muamelesi gören Şiilerin eleştirilip ve aşağılamasından dolayı Suud Hanedanı aleyhine yaptığı ateşli konuşmaları sebebiyle bir çok kez tutuklanmıştır.
Ayetullah Nemr her zaman Cuma hutbelerinde Şii halkın hakkını müdafaa eden konuşmalar yapardı. Şeyh Nemr, Dr. Cebrail, Abdurrahman Berrac ve Abdurrahman Dımeşkiyye tarafından yapılan tekfirî fetvaların karşısında sessiz durmuyordu. Prens Naif öldüğü zaman yaptığı konuşmada tebriklerini arz edip şöyle söylemiştir: ‘Naif ölmüştür. O tağuttur ve kabirde işkence görüyor. İlahi ateş onu yakıyor.'
 
Şeyh Nemr her zaman Kur'an'a ve Nehcu'l-Belağa'ya dayanarak konuşurdu ve şöyle söylerdi: ‘Herkes kendi hakkını almalıdır. Bu da cesaret, yardımseverlik ve kendinden geçmeyle elde edilir.' Son konuşmasında; ‘Biz bu Suudi Arabistan'da ya Müslümanların hakkını almak için çalışmalıyız ya da iftiharla şahadete ulaşmalıyız.' demişti. O her zaman ciddiydi. Kaç kez zindana atıldıktan sonra serbest bırakıldı. En son 2013 yılında vurularak yaralandıktan sonra tekrar tutuklandı. O gün 3 kişi şehit olmuştu. Daha sonra Şeyh Nemr için düzenlenen gösterilerde ise 20 ile 30 kişi şahadet makamına yükseldi.”
 
Şeyh Nemr'in Suud Hanedanı Aleyhine Yaptığı Ateşli Konuşmalar ve Şiilerin Hukukunun Zayıf Gösterilmesi
Velayet Kanalı'nın Müdürü Kazvinî: “Suudi Arabistan Ayetullah Nemr'e idam hükmü vererek kin kusması, aslında kendi bataklıklarındaki krizin yansımasıdır. Bu krizde Suriye'de, Irak'ta, Yemen'de ve Bahreyn'de IŞİD karşıtı koalisyonlar kurulmuştur. Bizim bu olaydaki yorumumuz şudur: Arabistan tamamen hayal kırıklığına uğramıştır.”
 
Arabistan İdam Hükmüyle Kin Yaratma Peşinde
“Gerçek şu ki Arabistan Beşşar Esad iktidarının yıkılması için milyar dolar harcadı, ama düşündüğü olmadı. Bu Irak'ta da böyle oldu. Suriye'de Birleşmiş Milletler gözetiminde halkın %90'ı Beşşar Esad'a oy verdi. Bu olay kine dönüştü ve IŞİD'i kurdular.”
 
Amerika ve Arabistan'ın Gayri Meşru Çocukları: IŞİD!
Ayetullah Kazvinî Amerika'nın önceki dışişleri bakanı Hillary Clinton'un IŞİD'i resmî olarak tanıma ve Amerika ve Suud'un işbirliği içinde teröristlere yapılması gereken yardımla ilgili konuşmasına işaret ederek; “Suud Hanedanı kinlerini dışa vurmak ve bunu İran aleyhine ve Şiilere gösterebilmek için bu idam hükmünü verdi. Bu karar, İran ve Şiiler aleyhine kinlerini göstermektedir.”
Şia Dünyası Ayetullah Nemr'in İdam Hükmünün Peşindedir
“Arabistan, idam hükmünün kendileri için çok ağır sonuçlanacağını biliyor. Çünkü %30'unu Şiilerin oluşturduğu Arabistan'da bu durum kıyama sebep olacaktır. Lübnan ve Irak Hizbullah'ı pozisyon alacak ve İran da bu olay karşısında susmayacaktır.”
 
Kral Abdullah'ın Popülaritesi Ne Kadar Eder?
“Dikkat edilmesi gerekir ki, teyit edilen bu idam hükmü kesin değildir. Ancak Arabistan kralının teyidinden sonra kesinleşir. Yani bu hüküm kralın imzası olmadan onaylanmaz ve icra edilemez. Belki kral idam kararını durdurarak Şiiler arasında sevgisini artırır!”
Talepler Ayetullah Nemr'in Özgürlüğü İçin Olmalı, Sadece İdam Hükmünün Kaldırılması İçin Değil
“Eğer Şeyh Nemr'in hükmü müebbet hapse dönerse Suud hükümeti için hiç fark etmez. Hatta daha iyi olur. Tabi bu hükmün bir takım sonuçları vardır. Gerçekte, Arabistan'ın temellerini sarsar. Bu hüküm müebbet hapse çevrilirse Suud Hanedanı hedefine ulaşır ve
 
Şiilerin başına da minnet koyar.”
Medyadan ve iletişim araçlarından Şeyh Nemr'im özgürlüğü için çaba gösterilmesini isteyen Ayetullah Kazvinî sözlerini şunları söyleyerek sonlandırdı: “Bugün medyada ve iletişim araçlarında gördüğümüz şey, idam hükmünün iptalidir. Medya bu olayı sürekli gündem tutup ileriye taşımalı ve Şeyh Nemr'in özgürlüğünü talep etmelidir. Şeyh Nemr'in özgürlüğü bir çok bereketi de beraberinde getirecektir.”
Çeviri: Ebrar Kadıoğlu Turan
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-01-2015 08:00 - 807 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım