Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Türkiye- İran ilişkilerine vurgu
Erdoğan İran'ı ziyaret etmek istediğini iletti
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2013 10:14 - 837 Okunma

 Önceki gün Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nu kabul eden Ruhani iki ülke arasındaki ilişkilerin gelişmesi için büyük potansiyel ve kapasitelerin bulunduğunu ve bunlardan ikili, bölgesel ve uluslararası düzeylerde ilişkileri geliştirme yolunda kullanmak gerektiğini ifade etti.

Ruhani ayrıca İran ve Türkiye ilişkilerinin geleceğini gelişmeye dönük olduğunu vurguladı.

Görüşmede Davutoğlu da İran’da bulunmak ve Ruhani’nin yemin törenine katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek iki ülke ilişkilerini iyi niteledi. Davutoğlu Ankara yönetimi ikili ilişkilerin gelişmesinin iki milletin çıkarına olduğuna inandığını vurguladı.

Davutoğlu ayrıca İran ve Türkiye arasındaki ticari ve iktisadi ilişkilerin hacmine değinerek ülkesinin bu alanlarda işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu ifade etti.

Ruhani’nin yemin töreninde konuşmasını olumlu karşıladıklarını belirten Davutoğlu, bu sözlerin çok açık, geniş kapsamlı ve yol gösterici olduğunu, törene katılan diğer konukların da aynı şekilde düşündüğünü vurguladı.

Erdoğan Ruhani'yi telefonla arayarak tebrik etti

Öte yandan  İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Türkiye Başbakanı ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran ve Türkiye arasındaki işbirliği bölgede akan kanı durduracağını söyledi.

Mehr haber ajansının cumhurbaşkanlığı bilgilendirme sitesine dayandırdığı habere göre, Pazartesi akşamı İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nı telefonla arayan Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan Ruhani’yi tebrik etti.

Bu telefon görüşmesinde Cumhurbaşkanı Ruhani, bölgede barış, istikrar ve huzurun sağlanması için herkes çaba göstermesi gerektiğini ifade etti.

Kendisini telefonla arayan Erdoğan’a teşekkür eden Ruhani, insani ve İslami görev olarak bölgede akan kanın dururulması için herkes çaba göstermesi gerektiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, “Bölgede şiddet yerinde kardeşlik ve iyiliğin yereşmesi için Allah’tan başarılı olmamızı diliyorum”dedi.

Ruhani, İran ve Türkiye arasındaki işbirliğin insani ve İslami olan bu görevin gerçekleşmesinde etkili olacağını konuşmasına ekledi.

Türkiye Başbakanı Erdoğan ise bu telefon görüşmesinde Türk hükümeti ve milletinin tebriklerini Ruyahi’ye ileterek İran’a seyahat etmek niyetinde olduğunu dile getirdi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Ruhani’nin yemin törenine katılmasına işaret eden Erdoğan, Tahran ve Ankara arasındaki ilişkilerin daha da pekiştirilmesini istedi.

Ruhani ve Erdoğan Ramazan bayramını şimdiden her iki millet ve hükümete tebrik ettiler.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
06-08-2013 10:14 - 837 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım