Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'TÜRKİYE'DEN ASKER İSTEDİ' !
Yezidi toplumu liderinin oğlu ve Iraklı diplomat Breen Tahsin, IŞİD'in sadece Yezidilere tehlike arz etmediğini, herkes için tehlike oluşturduğunu belirterek, "Durum giderek kötüleşiyor. IŞİD'le mücadele edilmesi ve geri püskürtülmesi için bölgede askere ihtiyaç var" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2014 08:50 - 1000 Okunma
 
Yezidi toplumu liderinin oğlu ve Iraklı diplomat Tahsin, ''IŞİD'e karşı askere ihtiyaç var" dedi.
 
 
 
 Yezidilerin "prens" olarak ifade ettikleri liderlerinden Tahsin Said  Bek'in oğlu olan Breen Tahsin, Irak'taki Yezidilerin son durumuna ilişkin Anadolu  Ajansı muhabirine konuştu. Tahsin, bölgedeki durumun giderek daha da kötüleşeceği  uyarısında bulundu.   IŞİD'in vahşetinden kaçmaya çalışan Yezidilerin Irak-Türkiye sınırında  kaldığını vurgulayan Tahsin, "Sokakta yatıyorlar. Hepsi Türkiye'ye girmeyi  bekliyor. Türkiye kapılarını Yezidilere açmalı, insani yardımda bulunmalı ve  IŞİD'le mücadele edenlere silah desteği vermeli" ifadelerini kullandı.
 
 Atamasının 3 yıl önce Irak'ın Manchester Başkonsolosluğu'na  yapılmasıyla İngiltere'de yaşamaya başlayan Yezidi toplumu liderinin oğlu ve  diplomat Breen Tahsin, IŞİD tehdidi nedeniyle Sincar Dağı'na sığınan ve dağda  mahsur kalanların durumuna dikkati çekerek şöyle konuştu:   "IŞİD sadece Yezidilere tehlike arz etmiyor, herkes için tehlike  oluşturuyor. Durum giderek kötüleşiyor. IŞİD'le mücadele edilmesi ve geri  püskürtülmesi için bölgede askere ihtiyaç var. İngiltere ve ABD'nin mevcut  haldeki insani yardımı yetersiz. İngiltere'nin yaptığı gıda ve su yardımlarından  daha da fazlasına ihtiyacımız var.
 
Dağda mahsur kalan yaşlılar, binlerce  sığınmacı var. Bu dağlar 20 kilometre boyunca devam ediyor. Sadece tek bir dağa  bakarak orada kaç kişinin mahsur kaldığını söylemezsiniz. Bazıları ayağa bile  kalkamayacak kadar hasta. Doktorların, sağlık görevlilerin gönderilmesi lazım,  yoksa kaç sığınmacının olduğuna dair kesin bir rakamın bilinmesine imkan yok."  "Demokratik bir Irak istenmiyor"    İngiltere başta olmak üzere Avrupa ülkelerine Yezidilere kapılarını  açması için çağrıda bulunan Tahsin, "İngiltere milyonlarca sterlinlik gıda  yardımı yaptı. Ancak bu insanların sadece gıdaya değil, güvenliğe de ihtiyacı  var.
 
Irak'ta güvende değiller. Irak halkı için Türkiye, İngiltere'den daha  fazlasını, daha iyisini yapabilir. Yardım sağlanması bakımından Türkiye, Irak'a  yakınlığı ve ülkenin kuzeyinde sahip olduğu güçten dolayı İngiltere'den  Fransa'dan, ABD'den daha iyi konumda. Türkiye'nin Irak'ta ABD ve İngiltere'den  daha fazla gücü var" diye kaydetti.   Irak'taki mevcut durumun, Batılı güçlerin ülkeyi 2003'te işgal  etmesiyle bağlantılı olup olmadığının sorulması üzerine Tahsin, kendisinin böyle  düşünmediğini belirterek, eski Irak Başbakanı Nuri el-Maliki'nin politikalarının  ülkedeki karışıklıkta payı olduğunu söyledi.  Irak'ın zengin bir ülke olduğunu vurgulayan Tahsin, Türkiye haricinde  çoğu diğer ülkelerin "Irak'ın demokratik ve başarılı olmasını istemediğini"  kaydetti. 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
16-08-2014 08:50 - 1000 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım