Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
'Üç IŞİD komutanı öldürüldü'
ABD'li askeri yetkililer, Irak'ta yapılan hava saldırılarında aralarında IŞİD lideri Bağdadi'nin yardımcısının da bulunduğu örgütün üç üst düzey komutanının öldürüldüğünü duyurdu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2014 09:55 - 602 Okunma
ABD'li yetkililer Kasım ayından beri hava operasyonlarının özellikle Kuzey Irak'ta yoğunlaştığını vurguladı
ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey'nin Wall Street Journal'a verdiği bilgiye göre söz konusu üç üst düzey IŞİD yöneticisi 3 Aralık ile 9 Aralık arasındaki saldırılarda öldürüldü.
 
Gazetenin haberine göre, Dempsey, IŞİD liderlerinin öldürüldüğü operasyonların, örgütün "planlama ve komuta-kontrol kademesine sekte vurduğunu" kaydederek, öldürülenleri "yüksek değere sahip hedefler, üst düzey liderler" olarak tanımladı.
Öldürülenler arasında IŞİD lideri Ebu Bekir Bağdadi'nin yardımcısı Hacı Mutaz ile örgütün 'askeri emiri' olarak bilenen Abdül Basit de var. 
 
Yetkililer ayrıca, geçen ay hava saldırısına hedef olduğu iddia edilen örgütün Musul'daki valisi Rıdvan Taleb Hamduni'nin öldürüldüğünü de doğruladı. 
Bu açıklamadan bir süre sonra ABD Savunma Bakanlığı da olayla ilgili duyuru yaptı.
 
Pentagon Sözcüsü John Kirby, yaptığı yazılı açıklamada, "Kasım ayından bu yana hedef odaklı koalisyon hava saldırılarında IŞİD içerisindeki birden fazla üst ve orta düzeyde liderin öldürüldüğünü teyit edebilirim" ifadesini kullandı.
Kirby, "bu kilit liderlerin öldürülmesinin, IŞİD'in Irak'taki Kürt ve diğer yerel güçler dahil Irak güvenlik güçlerine karşı mevcut saldırılarını komuta-kontrol yeteneğini zayıflattığına inandıklarını" belirtti.
 
"Operasyonlarımızın istihbarat ve hedefleme detaylarını tartışmasak da, liderlik, komuta-kontrol ağları, tesisler ve ekipmanın her zaman hedef hesaplamalarımızın bir parçası olduğuna dikkat çekmek önemli" ifadesini kullanan Kirby, IŞİD liderlerinin öldürüldüğü bu son hava saldırılarının başarısının da, koalisyonun Irak güvenlik güçlerine IŞİD'i engelleme ve zayıflatma imkanı sağlama kararlılığını ortaya koyduğunu vurguladı.
 
ABD'li askeri yetkililere göre, IŞİD komutanlarının ölümü, uluslararası koalisyonun hava saldırılarını Kasım ayı ortasından yoğunlaştırmasının bir sonucu.
Koalisyonun komutanı ABD'li Korgeneral James Terry 8 Ağustos’tan beri IŞİD’e karşı 1,391 hava saldırısı düzenlediğini söyledi. Ancak Terry'yi IŞİD'i bitirmenin en az üç yıl sürebileceğini vurguladı.
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
19-12-2014 09:55 - 602 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
03-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım