Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
1. Geleneksel Gazdan Adam Festivali
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2013 11:49 - 965 Okunma

  Taksim Gezi Parkı eylemlerini görmezden gelen, yanlı yayın yapan yazılı ve görsel basını teşhir etmek amacıyla Kadıköy'de yüzbinlerce kişinin katılımıyla "1. Geleneksel Gazdan Adam Festivali" yapıldı.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde maket TOMA’dan su sıkıldı, dev kağıttan maket biber gazı efektleri ile canlandırmalar yapıldı. AKP hükümetinin sık sık istifaya çağırıldığı festivalde “Satılmış medya istemiyoruz”, “Her yer Taksim her yer direniş”, “Mustafa Kemalin askerleriyiz”, “Polis simit sat onurlu yaşa” sloganları atıldı. Eylemde Sanatçılar Girişimi adına konuşan şair-yazar Ataol Behramoğlu, “Eğer bir toplumsal mücadeleye sevgi, duygu, şarkı, şiir, kadın çığlıklarının güzelliği karışmışsa zaten bu dava baştan kazanılmıştır” dedi.

Cumhuriyet, Sol, Yurt, Birgün, Aydınlık Gazetesi, Ulusal Kanal, Halk Tv, Cem Tv, Oda Tv, Cem ve Yön Radyo ile Ataol Behramoğlu, Şebnem Dönmez, Zeki Alasya, Metin Akpınar, Leman Sam, Tarık Akan, Levent Üzümcü, Sevinç Erbulak, Füsun Demirel, Ayşen Guruda, Ayşe Emel Mesci, CHP İstanbul milletvekili Ali Özgündüz, Sanatçılar Girişimi, 68’liler Birliği Vakfı, Oyuncular Sendikası, 3. Köprü Yerine Yeniden Yaşam Platformu gibi çok sayıda sanatçı ve kurumun destek verdiği festival için yurttaşlar bugün öğle saatlerinden itibaren Kadıköy Boğa Heykeli, Tepe Nautilus, Kadıköy Çarşı, Rıhtım, Moda Bahariye’de toplanmaya başladı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle Kadıköy İskele Meydanı’ndaki festival alanına gelen onbinler “Polis terörüne son”, “Hükümet istifa”, “Kardeşlik, eşitlik”, “Alo 155 biber gazı hattı”, “Gaza geldik. Hüloğğ” dövizleri taşıdı. Kadıköy sokaklarının panayır alanına çevrildiği festivalde, yurttaşlar sık sık hep bir ağızdan “Her yer Taksim her yer direniş”, “Sık bakalım, sık bakalım biber gazı sık bakalım. Kaskını çıkar, jopunu bırak delikanlı kim bakalım”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Kahrolsun AKP diktatörlüğü” sloganları attı.

THY ve Kozova direnişçilerinin de katıldığı ve renkli görüntülere sahne olan festivalde, dev TOMA ve biber gazı kapsülü dikkat çekti. Kadıköy Rıhtım’da bulunan Aden Otel’e dev Türk bayrağı ve Atatürk posterinin asıldığı festivalde, otelin yanındaki Kızılay binasına ise “Boyun Eğme” pankartının asıldığı görüldü.

Etkinlikte Kadıköy İskele Meydanı’na kurulan sahnede tiyatro sanatçısı Harun Güzeloğlu padişahın zorbalık hikayesini canlandırdı. Güzeloğlu’nun ardından Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) Hürriyet Bandosu sahne aldı. Alt Kat Sanat Tiyatrosu ise “Biz halkız yeşerip yitenleryile biz bir halkız” diyerek bir canlandırma gerçekleştirdi. Tiyatroculardan sonra soLMajör ve Flört Blues Bend sahne aldı. soLMajör, “Çapulcular iktidara”, Flört Blues Bend de “Gazdanadam” şarkısını seslendirdi.

Modası Barbaros Şansal’ın hazırladığı “Çapulcular defilesi” de büyük ilgi topladı. Defileye çıkan mankenlerin agızlarında gaz maskesi ellerinde ise “Hükümet istifa, özgürlük”, “Kardeşlik”, “Polis terörüne son”, yazılı dövizler yer aldı.

Beşiktaş’ın taraftar grubunun isteği üzerine yere çöken göstericiler, tek tek şehir isimlerinin sayılması üzerine “direniyor” diye haykırdı. Eylemde Gezi direnişi eylemleri sırasında yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu. Hayatını kaybeden Ethem Sarısülük, Mehmet Ayvalıtaş, Abdullah Cömert ve komiser Mustafa Sarı’nın isimlerinin anons edilmesiyle göstericiler “burda” diyerek haykırdı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-07-2013 11:49 - 965 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım