Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
20 Yanvar Şehitleri Sefaköy'de Anıldı (Foto)
20 Yanvar Azerbaycan Şehitlerini anma günü, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Zehra Ana Azerbaycan Okulu’nun düzenlediği programla anıldı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-01-2016 08:37 - 1253 Okunma
Sovyet ordusunun 20 Ocak (Yanvar) 1990'da Azerbaycan'ın başketi Bakü'de gerçekleştirdiği katliamda hayatını kaybedenler, olayın 26. yıldönümünde anıldı.
 
Anma programına Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz,Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Besim Müftüoğlu,Azerbaycan İstanbul Konsolos vekili ve bir çok kurum temsilcisi ve yöneticileri katıldı.
 
Program Zeynebiye Cami imamı Ehed Talan'ın 20 Yanvar şehitleri için okuduğu Kuran-ı Kerim tilavetiyle başladı.
 
Kuran-ı Kerim'in ardından Zehra Ana Azerbaycan Okulu öğrencileri tarafından Azerbaycan ve Türkiye milli marşları okundu.
 
Öğrecilerin hazırladığı 20 Yanvar klibi salonda duygu dolu anlar yaşattı.
 
İzletinin ardından Zehra Ana Azerbaycan Okulu Müdürü Serdar Koca hoş geldiniz konuşması yaptı.
 
Serdar Koca'nın ardından kürsüye gelen Zehra Ana Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği  Başkanı Meftune Atam bir konuşma yaptı.Atam Azerbaycan okulu için ellerinden gelen tüm imkanları seferber ettiklerini ve bölgede yaşayan Azerbaycanlı çocukların eğitimli bir birey olarak yetişmelerini hedeflediklerini söyledi
 
Meftune Atam'ın konuşmasının ardından kürsüye Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz geldi.Özgündüz "şehitleri rahmetle andıklarını belirterek katliamın yaşandığı gün Türk milletinin, Azeri kardeşlerinin acısına ortak olduğunu söyledi.Türkiye Caferileri Lideri Selahattin Özgündüz, "Azerbaycanlı kardeşlerim o gün bu millet, Türk milleti bizimle beraber sizin acınızı yaşadı, milletçe ayağa kalktı, feryat ettik, sesinizi dünyaya duyurduk. Burada münferit hataların hatadan ricat etmesini, dönmesini milletçe sağladık. Sadece buradaki Azeri kökenli Türkler değil, Türkiye'nin her bölgesinde. O günü unutmamamız lazım. Gençler o gün doğmamıştı aradan 26 yıl geçti. Fakat yaşı uygun olanlar biliyor Türkiye'nin her şehrinde Azerbaycan için millet ayağa kalktı.Azerbaycan halkı da ben en iyi biliyorum, Türkiye'yi kendi yurdunun bir devamı olarak görüyor. Yabancı, bir yadel olarak görmüyor.Biz gerçekten bir milletiz.Buradan Azerbaycan yönetimine bir uyarıda bulunmak istiyorum,bugün Suudi destekle tekfirci anlayış dünyanın bir çok yerinde ülkeleri karıştırıyor.Aynı tehlike Azerbaycan içinde geçerli.Dikkatli olun,sakın kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere izin vermeyin"diye konuştu.
 
Anma programında Küçükçekmece Belediye Başkan Vekili Besim Müftüoğlu'da bir konuşma yaptı.Müftüoğlu 20 Yanvar şehitlerini saygıyla andıklarını ve Azerbaycan ile Türkiye'nin bir millet olduklarını vurguladı.
 
 Müftüoğlu'nun arından Azerbaycanlı Alim Fariz Hammedli kürsüye gelerek"20 Yanvar Şehitleri İmam Hüseyn(as) misali şehitlik mertebesine eriştiler,Azerbaycan Devleti 20 Yanvar şehitleriyle ayağa kalktı" diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Zehra Ana Azerbaycan Okulu öğrencilerinin sırasıyla okuduğu şiirler büyük beğeni topladı.
 
Program Zehra Ana Azerbaycan Okulu öğrencilerinin oluşturduğu oratoryonun ‘Toprağın Sesi’ adlı parçayı büyük bir coşkuyla Türkiye ve Azerbaycan bayrakları eşliğinde seslendirmesiyle son buldu..
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-01-2016 08:37 - 1253 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım