Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
6 bin Filistinli İsrail hapishanelerinde esir
Esirler Heyeti Başkanı Karaki, "Bağdat'ta Aralık 2012'de düzenlenen konferanstan sonra İsrail hapishanelerindeki esirlerin sayısı bin kişi artarak 6 bine yükseldi" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2015 09:41 - 539 Okunma
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, İsrail hapishanelerindeki esirlerin sayısının 6 bine yükseldiğini belirterek, tutuklular ve serbest bırakılanlar için ikinci Arap konferansının düzenlenmesini talep etti.
 
Arap Birliği'nin Kahire'deki merkezinde İsrail hapishanelerindeki Filistinlilere destek amacıyla kurulan Esirler ve Serbest Bırakılanlar Fonu'ndan sorumlu komitede konuşan Karaki, "Irak'ın başkenti Bağdat'ta Aralık 2012'de düzenlenen konferanstan sonra İsrail hapishanelerindeki esirlerin sayısı bin kişi artarak 6 bine yükseldi" dedi.
 
Arap Birliği'nin 2012'de düzenlediği konferansta Filistinli tutukluların durumlarını hukuki, siyasi, medya ve rehabilitasyon gibi tüm boyutlarıyla kapsayan Esirler ve Serbest Bırakılanlar Fonu'nun kurulduğunu hatırlatan Karaki, "İsrail'in esirlere yönelik sistematik uygulamalarının gölgesinde bu konu, özgürlük ve ulusal direnişle ilgili olması nedeniyle çok büyük çaba ve desteğe gereksinim duyuyor" diye konuştu.
 
Karaki, İsrail hapishanelerindeki tutuklulara umut verilmesini ve "kardeşlerinin onları öncelikleri arasına aldığının gösterilmesini" istedi.
 
Irak'taki konferansta fona 1 milyon dolar yardım yapıldığını anımsatan Karaki, "Esirler ve Serbest Bırakılanlar Fonu 850 bin dolar değerinde 30 projeyi finanse etti. Buna ek olarak Beytüllahim kentinde esir ailelerine konut yapılması için 150 bin dolar finansman sağladı" ifadesini kullandı.
 
Karaki, İsrail hapishanelerinden serbest bırakıldıktan sonra İsrail'in uyguladığı yaptırımlarla baş edebilmeleri için 56 kadın ve erkek tutukluyu ilgilendiren projeler hazırlandığını, onay alınması için fona sunulduğunu bildirdi.
 
Esirler Heyeti Başkanı İsa Karaki, "Bizi çevreleyen zorluklara rağmen esirler konusunun sürekli canlı kalması için esirler ve serbest bırakılan tutuklulara destek amacıyla ikinci Arap konferansının düzenlenmesini umut ediyoruz" dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
04-09-2015 09:41 - 539 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım