Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
6 ilde El Kaide operasyonu
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2014 11:28 - 1079 Okunma

El Kaide terör örgütüne yönelik 6 ilde yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Eşzamanlı operasyonlarda çatışma riskine karşılık olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Van, İstanbul, Kilis, Adana, Gaziantep ve Kayseri’de yapılan operasyonlarda çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Operasyonlarda 3 kişinin El Kaide adına savaşmak için Suriye’ye gittiği belirlendi.

Radikal.com.tr'nin haberine göre eşzamanlı operasyonlarda çatışma riskine karşılık olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Skorsky tipi helikopterler uçuşa hazır bekletildi. Yüzlerce polis ve jandarma görev aldı. Operasyon sırasında bazı şüphelilerin kaçtığı söyleniyor.

Operasyonlar sonucu El Kaide’nin Ortadoğu’da ikinci ismi olduğu iddia edilen İbrahim Şen’in ve El Kaide Türkiye yapılanması sorumlularından olduğu iddia edilen Halis Bayancuk’un da yakalandığı bildirildi.

İbrahim Şen’in eski El-Kaide lideri Habip Akdaş’ın ABD polisi tarafından öldürülmesi sonrası, Türkiye hücrelerini toparladığı ve Türk El-kaidesinin başına geçtiği söyleniyor.

Şen’in faaliyetlerinden dolayı, ABD makamlarınca tutuklandığı ve Guantanamo hapishanesinde yattığı, Suriye’de sınıra yakın El-kaide kamplarından sorumlu olduğu iddia ediliyor. Gunatanamo’da yattıktan sonra, İncirlik üssünde Türk yetkililere teslim edilen İbrahim Şen’in, 2008 yılında El Kaide faaliyetlerinden tutuklanıp 6 yıl 3 ay ceza aldığı, dosyasının Yargıtay’da olduğu belirtiliyor.

İKİ YÖNETİM HÜCRESİ

El-kaide militanları deşifre olma riskine karşı, hücresel olarak yapılanıyor. Bir hücre diğer hücreyi tanımıyor. Ayrıca yönetim kadrosu da aynı sebeple hücresel yapılanıyor. Bir hücredekiler diğer hücredekileri görmüyor, tanımıyor.

Çökertilen hücreler El-Kaidenin en kanlı kamplarından Ceyş-ül Mehdi kampına savaşçı göndermekle suçlanıyor. Bu kampta yaşayan El Kaide’li militanlar Türkiye’yi de harb alanı olarak görüyor, Türkiye`ye eylem yapılması fikrini savunuyor.

SUÇLAMALAR

-Suriye’ye 15’erli gruplar halinde savaşçı göndermek .

-Afganistan, Pakistan gibi ülkelerden gelen El-Kaidecilerin Suriye’ye geçişini sağlamak,

Zekât, yardım, deri gibi kalemlerle esnaftan para toplayarak bu parayı Suriye’de savaşan El-Kaide güçlerine aktarmak.

-Suriye, Pakistan ve Afganistan ülkelerine silahlı eylemlerde kullanılmak üzere eleman, para, gıda, yiyecek, silah vb. temini ve aktarımı yapmak.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
14-01-2014 11:28 - 1079 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım