Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
7. İslami Rad. Tv Genel Kurul Toplantısı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-05-2014 10:37 - 960 Okunma

Tahran, 25 Mayıs 2014 – 7. İslami Rad. TV Genel Kurul Toplantısı bugün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılmasıyla çalışmalarını başladı.



Tahran’da düzenlenen 7. İslami Rad. TV Genel Kurul Toplantısı’nın açılış konuşmasını yapan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Batı dünyasının İslam düyasıyla karşı karşıya gelmesine işaret ederek, bu karşı karşıya gelmenin hüviyet ve özellikler genç neslin hüviyeti üzerinde kurulu olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Ruhani, Batı dünyası insan toplumlarının hüviyetini kendine benzetmek çabasında.  İslamı bütün dünyaya başka türlü olarak tanıtmak isteyen Batı’nın gösterdiği çabaları anlattı .

Büyük güçlerin dünya kamuoyunu sahiplenmek istediğine işaret eden Ruhani, bu durumda, kendi hüviyetini korumaya yönelik İslam dünyası sahneye çıkması gerektiğinin altını çizdi.

Ruhani, Batı dünyasının İslam dünyası ile olan asıl davasına işarert ederek, Batı dünyası tüketiciliği, adaletsizliği ve ayrımcılığı İslam dünyasının yeni neslinde yayımak istediğini kaydetti.

Bugün müslüman genç kızlarını kaçırarak ve vahşice köle olarak kullanmak isteyen bazı gruplar İslam adına cahillik yaptığının altını çizen Hasan Ruhani, hiçbir müslüman bu gibi facilalar karşısında sessiz kalamayacağını belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bir grup cahil dini cihat adına İslam dünyasında sorun çıkartarak terör ve vahşet estirdiğini, bundan dolayı İslamı ve peyğamberi(s) korumak adına müslüman ülkelerin boyunda zor görev düştüğünü söyledi.

İslami Rad. TV Genel Kurul Toplantısı bugün İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılmasıyla İran Rad. TV Kurumu’nun konferans salonunda çalışmalarını başladı.

36 ülkeden 300 Radyo ve TV kuruluşun 220 üyesi katıldığı bu toplantı “İslami Uyanışı ve Mezhebi Fitneye Karşı” sloganıyla 27 Mayıs’a kadar çalışmalarına devam edecektir.

Toplantının eşiğinde İslami film pazarı ve dördüncü medya tekonoljisi fuarı düzenlenmektedir.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-05-2014 10:37 - 960 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım