Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
Tahran'da bu hafta Cuma namazını kıldıran Ayetullah Muvahhidi Kermani, terör rejimi İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik cinayetleri ve saldırılarını kınadı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-08-2014 10:42 - 1485 Okunma
 
Filistin meselesi İslam dünyasının en önemli meselesidir
 
 
 
Tahran'da bu hafta Cuma namazını kıldıran Ayetullah Muvahhidi Kermani, terör rejimi İsrail'in Gazze Şeridi'nde Filistinlilere yönelik cinayetleri ve saldırılarını kınadı.
  
Ayetullah Kermani, Filistin meselesini, İslam dünyası ve Müslümanların en önemli meselesi olarak nitelerken; işgalci İsrail'in, Amerika ve müttefiklerinin çok yönlü desteğinde Gazze’de suç işlediğini belirterek; Gazze'de terör rejimi İsrail'in batılı ülkelerin desteğindeki bu vahşiliği ve cinayetlerinin dünya halkına ulaştırılması gerektiğini ve böylece bütün dünyada ''İsrail'e ölüm'' sloganlarının vicdan sahibi insanların kulaklarına ulaşması gerektiğini söyledi.
 
Tahran Cuma namazı hatibi, işgalci İsrail'in geçmişte Lübnan'da yer alan Sabra ve Şatilla Filistin mülteci kamplarında işlediği cinayet ile benzeri cinayetlere de temas ederek; bu rejimin varlığının, işgal, sulta ve cellatlık üzerine kurulduğunu söyledi.
 
İslam ülkeleri ve uluslararası toplumun haydut İsrail'in cinayetleri karşısında sessizliklerini de kınayan Ayetullah Kermani, bütün ülkelerden terör rejimi İsrail'i dize getirecek girişimde bulunmalarını isterken bu doğrultuda başta korsan İsrail ile ilişkilerin kesilmesi ve ürünlerinin boykot edilmesini ve aynı şekilde bu rejime destek veren ülkelerle de ilişkilerin gözden geçirilmesine vurgu yaptı.
 
Ayetullah Kermani, İran İslam inkılabı rehberinin Filistinlilerin silahlandırılması gerektiğine dair açıklamasına da temasla; 'İslam ülkeleri Filistin konusunda üzerlerine düşen görevi yerine getirmelidir' dedi.
 
ABD'nin terör rejimi İsrail'e yönelik son silah yardımı kararını da kınayan Ayetullah Kermani, bunun açık bir şekilde Filistin halkının katledilmesi manasına geldiğini belirterek; ''terör rejimi İsrail’in geleceğinin yok olmak olduğunu' söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
02-08-2014 10:42 - 1485 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
18-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım