Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
AB uçakta helal gıda isteyenleri fişleyecek
AB ülkeleri terörle mücadele için yeni sert kararlar alındı, buna göre potansiyel 'cihadist'ler' sınırda gözaltına alınabilecek, uçaklarda helal gıda isteyen yolcular fişlenecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2015 10:36 - 724 Okunma
Brüksel'de AB yetkililerinden yapılan açıklamaya göre terörle mücadele konusunda daha sert yeni kararlar alındı. Yeni kararlar gereği bundan böyle sınırlarda şüpheli görülen 'İslamcı teröristler' daha kolay bir şekilde durdurularak kontrol edilecek ve gerekirse giriş çıkışları engellenecek. Zanlılarla ilgili olarak bilgi alışverişinin kolaylaştırılması için 'Şengen Enformasyon Sistemi' SIS'te bazı değişiklikler yapılacak.
 
Güvenlik yetkilileri sınırlarda şüpheli gördükleri AB vatandaşlarının pasaportlarını alabilecekler ve polis tarafından bu kişiler gözaltına alınacak. Bu şekilde AB ülkelerinden IŞİD'e katılmak için Suriye'ye gidişlerin engellenmesi amaçlanıyor.
 
Letonya'nın başkenti Riga'da AB içişleri bakanlarının yaptığı toplantıdan sonra basına bir demeç veren AB İçişleri Komiseri Dimitris Avramopolus, terörist zanlılarının belirlenebilmesi ve eylemlerin engellenebilmesi için bilgilerin birleştirilmesi gerektiğini savundu.
 
HELAL YEMEK TALEB EDENLER KAYDEDİLECEK
 
Bu arada AB'nin teröröle mücadele adına almayı düşündüğü tedbirler arasında ilginç bir ayrıntı dikkat çekiyorç Uçak seferleri sırasına yolcular arasında helal yemek isteyen yolcuların bilgisi de kayıt altına alınacak.
 
Avrupa'ya uçakla gelenler ya da Avrupa'dan gidenler hakkındaki bilgiler de herhangi bir neden olmadan kayıt altına alınacak ve güvenlik yetkilileri tarafından her zaman görülebilecek hale getirilecek. Avramopolus, isim, kredi kartı bilgileri, yolcuların taleb ettikleri yemek türü gibi bilgilerin kaydı için gerekli kanunun hızlı bir şekilde hazırlanarak karara bağlanacağını söyledi. Ancak AB Parlamentosunda konu tartışılıyor.
 
AB'nin terörle mücadelede internetteki sosyal ağlarla da işbirliği yapacağı bildirildi. Avrupa'da gençlerin radikalleşmesini önlemek için internetteki bazı video yayınları engellenecek. Bunun için google, facebook ve twitterle işbirliği yapılacak. Alman Federal İçişleri Bakanı Thomas de Maiziere bu sosyal ağlarla sıkı işbirliği ile bazı videoları kendiliklerinden silmelerinin sağlanacağını belirtti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
30-01-2015 10:36 - 724 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
07-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım