Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD: İran'la Önşartsız Görüşmeye Hazırız
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, 'İran'dan kaynaklanan tehdit' sebebiyle Hürmüz Boğazı'ndaki Amerikan bayraklı gemilere ABD Donanmasının eşlik edeceğini açıkladı.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-07-2019 09:53 - 624 Okunma
Welayet News'in haberine göre, ABD Savunma Bakanı Mark Esper göreve başladığı ilk gün yaptığı açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti ile önşartsız müzakerelere her zaman hazır olduklarını iddia etti.
Fars Haber Ajansına göre, ABD başkanı Trump ve dışişleri bakanı Mike Pompeo da daha önceki günlerde İran'la önşartsız müzakereye  hazır olduklarını bir kaç kez iddia etmişlerdi ama aynı süreçte İran'a yönelik baskı ve askeri kışkırtıcı girişimleri de arttırmışlardı.
 
İran'la müzakereye hazır olduğunu iddia eden Amerikan yönetimi geçen yıl 8 mayıs tarihinde nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde ayrılmış ve ardından İran'a yönelik en ağır yaptırımları uygulamaya geçirmiştir. Bunlardan da  bir sonuç alamayan Amerikan yönetimi, İran'a maksimum baskı ve iktisadi yaptırımları uygulamaya koysa da, bu siyasetlerinde şu ana kadar yalnız kaldı. Zira, AB başta olmak üzere Rusya ve Çin gibi BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri ABD'nin kanunsuz uygulamalarına şiddetle karşı çıkıyorlar.
 
Bu arada İran İslam inkılabı rehberi Ayetullah  Hamenei de, 26 haziran tarihinde İran cumhurbaşkanı, yetkililer ve yargı kurumu çalışanlarını kabulünde yaptığı konuşmada, Amerika'nın İran'la müzakere teklifinin asıl hedefinin  İran halkının gücünü zayıflatmak ve İran'ı silahsızlandırmak  olduğunu belirtmiş ve ''Amerikalılar, halihazırda İran milletinin gücünden korkuyorlar ve onlar bunun önünü almak için İran'a yönelik tekliflerde bulunuyorlar ve böylece İran'ı zayıflatacaklarını ve silahsızlandıracaklarını düşünüyorlar' dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
26-07-2019 09:53 - 624 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
11-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım