Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD, 65 Bin Silahlı Militanı Irak-Suriye Sınırına Konuşlandırma Çabasında
Sözde ‘Özgür Suriye Ordusu’nun eski elebaşı Ebu Enes El-Hariri, Amerika’nın halihazırda 65 binden fazla silahlı unsuru Irak-Suriye sınırlarına konuşlandırma hedefinde olduğunu söyledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2019 10:07 - 560 Okunma
El-Malume haber sitesine göre,  sözde Özgür Suriye Ordusu’nun eski elebaşı Ebu Enes El-Hariri, Amerika’nın halihazırda, ‘Ceyşul Megavir’, ‘Qovat Ahmed el-Abdu’, ‘Esved eş-Şergiye’ adlı grupların unsurlarına  Suriye topraklarında ’55 km.lik bölgede’ ve Amerika’nın kontrolündeki  el-Tenef üssü yakınında eğitim verdiğini söyledi.
 
El-Hariri, Amerika’nın eğitim verdiği kişilerin Amerika’nın hizmetinde ve işbirliğinde olacaklarını belirterek, onların genel olarak ‘Suriye Kürt Demokratik Güçleri’nin Arap kolu olduğunu ve el-Tenef üssünün koordinesi olmaksızın hiç bir iş yapmadıklarını söyledi.
 
Ürdün, Suriye ve Irak sınırı bölgelerinde bulunan el-Tenef üssü Amerika ve bölgedeki terörist unsurlarının ortak operasyonları için kullanılıyor.
 
Bu arada Suruç’un karşısında yer alan Ayn el-Arab’a (Kobani) getirilen radar sistemi, Amerikan askerleri tarafından montajlanıyor. Türkiye basınına göre, Türkiye’nin tepkisine rağmen bugüne kadar terör örgütü YPG’nin yanında saf tutan ve Suriye’nin kuzeyine binlerce TIR silah gönderen ABD, bu kez çizgiyi aşan bir adım atıyor. ABD ordusu, Türkiye sınırına radar sistemi kuruyor. Yerel kaynaklar, radar sisteminin Suruç’un karşısındaki Ayn el-Arab’a (Kobani) kurulmaya başlandığını bildiriyor. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde dev bir nakliye uçağıyla getirilen sistem, Amerikan askerleri tarafından montajlanıyor. Öte yandan, ABD Dışişleri Bakanlığı heyeti YPG’ye destek ziyaretleri yapıyor. Heyetin başındaki isim, eski Bahreyn Büyükelçisi William Roebuck.
 
Bilindiği gibi Amerika, sözde IŞİD olmak üzere terör örgütleriyle mücadele bahanesiyle bölgeye asker konuşlandırırken bu güçler bu zamana kadar teröristlerle yerine  daha çok Suriye halkı ve ordusuna karşı cinayetler işlediler.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-07-2019 10:07 - 560 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
11-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım