Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'de İslam'ı öven akademisyen işinden oldu
İslam için "İbrahimi Din" diyen akademisyen Larycia Hawkins Evancelikler tarafından finanse edilen Wheaton College’deki işinden ayrılmak zorunda kaldı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-02-2016 09:20 - 574 Okunma
ABD’de, Larycia Hawkins adındaki siyaset bilimi öğretim elemanı, İslam hakkında söylediği sözlerden dolayı işinden ayrılmak zorunda kaldı. Hawkins ayrıca Müslümanlara yönelik baskıları protesto için başörtüsü takmıştı.
Illinois eyaletinde bulunan Wheaton College’de araştırma görevlisi olarak çalışan Hawkins, geçen yıl sonunda sosyal medya hesabı üzerinden “Müslümanlar ile dini bir dayanışma içindeyim çünkü onlar bir Hristiyan olan ben gibi kitaba bağlı bir halktır” şeklindeki paylaşımı nedeniyle yoğun baskıya maruz kaldı.
 
Evancelikler tarafından finanse edilen Wheaton College’in basın bürosu tarafından yapılan açıklamada, “Okul yetkilileri ve Hawkins bir araya gelerek ortak bir noktada çözüm buldular” ifadesine yer verildi. Açıklamada, okul yönetimi ve Hawkins arasında gizli bir anlaşma yapılarak yolların ayrıldığı belirtildi.
 
Hawkins’in sosyal medya üzerinden paylaşımı sonrasında, okul yetkilileri araştırma görevlisinin görevine son vermek üzere işlemlere başlamış fakat okul danışma kurulu, tarafların ortak bir noktada buluşması yönünde çağrı yapmıştı.
İslam hakkındaki görüşleri üzerine ABD medyasına yaptığı açıklamada Hawkins, “Hristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler İbrahim’in çocuklarıdır” ifadesini kullanarak görüşlerinin arkasında durduğunu belirtmişti.
 
ABD'de, özellikle İsrail lobileri ve Evancelikler tarafından finanse edilen üniversitelerde, farklı görüşlerin karşılıksız kalmadığı dikkati çekiyor. Geçen sene, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösteren öğretim görevlisi Steven Salaita, Illionis Üniversitesi tarafından kovulmuştu.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
09-02-2016 09:20 - 574 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
17-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım