Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'de mahkumların yüzde 40'ı siyahi
Dünya nüfusunun yüzde 5'i ABD'7e ama dünyada cezaevlerinde bulunanların yüzde 25'i yine aynı ülkede. Bu mahkumların yüzde 40'ını ise siyahiler oluşturuyor. Üstelik Afro Amerikalıların ABD'deki nüfusa oranları sadece yüzde 12.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-05-2015 09:10 - 682 Okunma
Dünya nüfusunun sadece yüzde 5'i ABD'de olmasına rağmen ülkede cezaevlerinde bulunanlar, dünya genelindeki mahkumların yüzde 25’ini oluşturuyor. ABD’deki cezaevlerinde bulunanların yüzde 40’ı ise siyahi erkekler.
 
ABD hapishanelerinde şu anda 2,2 milyon mahkum bulunuyor. 4,7 milyon kişi ise denetimli serbestlik veya şartlı tahliyeden faydalanıyor. Hapishanelerdeki mahkumların çoğunun uyuşturucu bulundurma gibi şiddet içermeyen suçlar dolayısıyla ceza aldığı belirtiliyor. Şiddet suçlarının sayısı ise son yirmi yılda giderek azalmakla beraber, ömür boyu hapis cezası alan mahkumların sayısında artış kaydedildi.
 
Ülkedeki mahkumların yüzde 40’ını yani 840 bin kişi ise siyahi erkekler oluşturuyor.
 
ABD Adalet Bakanlığı verilerine göre, siyahilerin hapse girme oranı beyazlara göre 6 kat fazla. Hapishanedeki siyahilerin çoğunluğu 25-39 yaş aralığında. Özellikle de 18-19 yaşındaki gençlere bakıldığında, bir siyahi gencin tutuklanma oranı, aynı yaş aralığındaki bir beyaza göre 9 kat yüksek.
 
Center for American Progress’in raporlarına göre, bir siyahinin hayatının bir döneminde hapse girme ihtimali üçte birken, beyazlarda bu oran 17’de birde kalıyor.
 
ABD Ceza Komisyonu da ceza sisteminin siyahilere, beyazlara göre aynı suçtan yüzde 10 daha fazla mahkumiyet verdiğine dikkati çekiyor. İnsan Hakları İzleme Örgütü, siyahilerin uyuşturucu kullanma ve satma oranının beyazlarla hemen hemen aynı düzeyde olmasına rağmen siyahilerin uyuşturucudan tutuklanma oranının beyazlardan daha fazla olduğunu bildiriyor.
 
Bazı sivil toplum örgütleri de siyahilerdeki suç oranı yüksekliğinin ekonomik yetersizlikler ve eğitimden kaynaklandığına işaret ediyor.
 
Afrika kökenli Amerikalılar da ayrımcılığın adalet sisteminden medyaya, film endüstrisinden günlük yaşama kadar hala devam ettiğine inanıyor.
 
Pew Research’in araştırmasına göre, siyahilerin yüzde 70’i polisin, yüzde 68’i mahkemelerin, yüzde 54’i iş yerlerinin, yüzde 51’i okulların, yüzde 44’i de restoran ve mağazaların, kendilerine beyazlara göre daha az adil davrandığını düşünüyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
05-05-2015 09:10 - 682 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
06-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım