Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'den Büyük Tuzak!
Danışıklı bir dövüş içinde olan ABD ve IŞİD’in bu hamle ile Türkiye’yi tek başına bir Suriye savaşına sokmak istediği ifade ediliyor.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2015 08:27 - 602 Okunma
Her saldırısıyla ABD- İsrail çıkarlarına hizmet eden IŞİD terör örgütü, Türkiye’nin güvenli bölge kurmayı düşündüğü bölgeye saldırılarını yoğunlaştırdı. Bu saldırılarla Türkiye, Suriye bataklığına çekilmeye çalışılıyor
 
Seçim gündemine kilitlenen Türkiye’de dış politika ikinci planda kaldı. Özellikle Suriye konusunda çok kritik gelişmeler yaşanıyor. Hükümetin ABD’ye Suriye ve Irak’a karşı kullanılmak üzere İncirlik Üssü başta olmak üzere bazı askeri üslerimizi açması bu yeni dönemin en hayati adımı oldu. Türkiye’den askeri üsleri alan ABD bununla yetinmedi ve Türkiye’nin de IŞİD bahanesiyle Suriye’ye düzenlenen operasyonlara katılmasını istedi. Hükümet gelen baskılar üzerine ABD öncülüğündeki koalisyonun düzenlediği operasyonların ön safında olmayı kabul etti.
 
‘Türkiye çok yakında vuracak’
ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Pentagon’da düzenlediği basın toplantısında, ABD ile Türkiye arasında IŞİD’e karşı verilen mücadelede varılan anlaşmaya ilişkin soruları yanıtladı. İmzaların atılmasının ardından Türk uçaklarının hava saldırılarına ne zaman katılacağına yönelik soruya Davis, “Çok kısa zamanda, herhangi bir gün veya saat vermiyorum ama çok yakında” yanıtını verdi. Davis, Türkiye’nin koalisyonun hava saldırılarına dahil olmasının daha fazla hedefleri vurabilmelerine, daha fazla uçuşlar yapabilmelerine imkan sağlayacağının altını çizdi. Hava saldırılarında sadece Suriye ve Irak’taki IŞİD noktalarının hedef alınacağını ve Türkiye’nin de bunun bir parçası olmayı kabul ettiğini vurgulayan Davis, Türkiye’nin terör örgütü PKK’ya yönelik hava saldırılarında ise havada uçuşların çakışmasını önlemek için kendilerini önceden haberdar ettiklerini kaydetti.
 
ABD’den güvenli bölgeye onay yok
ABD’nin tüm taleplerini kabul eden Ankara ise kendi taleplerini stratejik (! ) ortağına kabul ettiremiyor. Örneğin Ankara bölgeye kurmak istediği güvenli bölge konusunda ABD’yi ikna edemedi. “Türk uçaklarını gökyüzünde görmekten memnuniyet duyacağız” diyen ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, “Herhangi bir türde bölge oluşturulmasına dönük hazırlıklar veya planlar yok. IŞİD nereye giderse koalisyonun oraya gideceğini söyledik. Şu aşamada onlar Suriye’nin kuzey sınırı, Türkiye’nin güneydeki sınırı ve kabaca Fırat nehrinin batısı arasında yayılma eğilimi içindeler. Burası onların faaliyetlerini sürdürdükleri yer ve onların bulundukları yerlere odaklanmaya devam edeceğiz. Şu anda güvenli bölge veya uçuşa yasak bölge türü için kayıtlarda herhangi bir plan yok. Türk uçaklarının hava görev emrine dahil edilmesi, onların yardımlarının ve IŞİD’e karşı koalisyondaki işbirliklerinin ilerlemesidir” demişti.
 
ABD izin vermiyor IŞİD tahrik ediyor
ABD Türkiye’nin güvenli bölge kurmasına izin vermezken attığı her adım ABD- İsrail ikilisinin çıkarlarına hizmet eden IŞİD terör örgütü Türkiye’yi tehdit ediyor. IŞİD Türkiye’nin güvenli bölge kurmayı düşündüğü bölgeye saldırdı. Önceki gün 5 köyün kontrolü muhaliflerden IŞİD’in eline geçmişti. Köylerden üçü Türkiye sınırının 20 kilometre güneyindeki Marea kasabası civarında bulunuyor. İkisi ise daha kuzeydeki Halep kenti sınırları içinde. Danışıklı bir dövüş içinde olan ABD ve IŞİD’in bu hamle ile Türkiye’yi tek başına bir Suriye savaşına sokmak istediği ifade ediliyor. 
 
Çift başlı terör tehdidi
Öte yandan Türkiye’nin IŞİD hedeflerini vurmaya başlamasıyla Türkiye’de ciddi bir güvenlik açığı ortaya çıkacak. Türkiye’nin her kentine yayılan IŞİD militanlarının harekete geçirilerek Türkiye’nin Suruç benzeri saldırılara maruz kalabileceği ifade ediliyor. Bu da Türkiye’nin PKK teröründen sonra bir de IŞİD terörüyle karşı karşıya kalması anlamına geliyor. 
 
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
29-08-2015 08:27 - 602 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
04-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım