Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD IŞİD'in petrol rafinelerini vurdu
ABD IŞİD belgelerini gönderecek
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2014 07:20 - 893 Okunma

ABD, geçen hafta ilk kez Hürriyet'in duyurduğu, IŞİD'in petrol kaçakçılığını önlemeye yönelik askeri harekâta başladı. Pentagon, Suriye'de IŞİD'e ait 12 modüler petrol rafinerisinin vurulduğunu açıkladı.

AMERİKAN Savunma Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre ABD, IŞİD’e yönelik Suriye’deki saldırıları Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri ile birlikte gerçekleştirdi. Ve hem savaş uçakları hem de insansız hava araçlarının kullanıldığı toplam 13 saldırının 12’sinde IŞİD’in kontrol ettiği modüler petrol rafineleri hedef alındı.

On gün önce Hürriyet’e konuşan Amerikan Yönetimi’nden üst düzey bir yetkilinin işaret ettiği, IŞİD’in günde 1-3 milyon dolar olduğu tahmin edilen kaçak petrol ticaretinden elde ettiği gelirin ABD'nin IŞİD’e karşı yürüttüğü mücadelede öncelikli hale geleceği beklenen bir gelişmeydi. Nitekim son saldırılar da, IŞİD’in Suriye’de kontrol ettiği petrol sahalarının yer aldığı, ülkenin Irak sınırına yakın Deyr ez Zor, onun hemen güneydoğusunda kalan El Mayadin, El Mayadin’in Fırat Nehri boyunca devamında yer alan tam Irak sınırındaki Ebu Kemal ve Suriye’nin Türkiye ve Irak’la olan sınır bölgesinde Haseke’de gerçekleşti.

Pentagon, saldırılarda rafinelerin ne kadarının hasar gördüğünün halen araştırıldığını ama hedeflerin başarıyla vurulduğunu açıkladı. Pentagon açıklamasında, her biri günde 300-500 varil rafine petrol üreten bu tesisler sayesinde IŞİD’in günde 2 milyon dolar gelir elde ettiği kaydedildi.

BELGELER GELECEK

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry de, geçen hafta Amerikan Senatosu’nda verdiği ifadede IŞİD’in petrol gelirine değinmiş ve petrolün, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu Suriye’ye komşu ülkeler üzerinden satıldığını açıklamıştı. Dün New York’ta Kerry ile ayaküstü kısa bir görüşme gerçekleştiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, Kerry’nin Senato’daki ifadesi üzerine Amerikan Yönetimi’nden IŞİD petrolünün Türkiye üzerinden satıldığını gösteren bilgi ve belgeleri iletmesini istemişti. Hürriyet’e bilgi veren kaynaklar, Kerry’nin bu konudaki bilgileri Ankara’ya iletmesinin beklendiğini aktardı.

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
25-09-2014 07:20 - 893 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım