Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD Kürdistan hakkında stratejik hata yaptı
Kürdistan İslam Birliği Partisi'nden açıklamalar
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2014 06:21 - 837 Okunma

Bugünlerde Irak’ta ve Kurditan’da oluşmuş olan durum, Saddam Hüseyn’in rejiminin devrilmesinden sonra ABD’nin ülkede izlediği politikanın sonucudur.

  Uzmanlar, hem Irak’taki derin politik krizin hem de ülkede gelişmiş kansercesine İŞID’in güçlenmesinin Washington’un stratejik hatası, bölgede izlediği yeteneksiz politikanın sonucu olduğundan emindirler. Irak’taki Kürdistan Bölgesinde çalışan Rus muhabir Jeno Abdullah'ın konuştuğu Kürdistan İslami Birliği Partisinin Politbüro Üyesi Muhammad Ahmad da bu düşünceye katılıyor.

Muhammad Ahmad «ABD ile Irak arasındaki ilişkiler, 2009 yılında imzalanmış Anlaşma tarafından tanzim ediliyor. Söz konusu anlaşma Irak Parlamento tarafından kabul edildi ve Irak cumhurbaşkanı tarafından imzalandı, her iki taraf anlaşmanın bütün maddelerine göre hareket etmeli. Bu anlaşma dışı bütün hareketler, uluslararası hukukun ihlal edilmesidir. Ancak Washington, imzalanmış anlaşmayı yerine getirmek gerektiğini düşünmüyor ve çıkarlarını sözde koruduğu Irak halkın çıkarlarına değil kendi isteklerine göre hareket ediyor. Mesela Irak topraklarının komşu ülkelere saldırı yapmak için kullanılabildiği madde anlaşmada yok. Tarihte Irak’ın komşu ülkelerle iyi ilişkileri oluştu ve en iyi bahane ile bile bunu yapmaya izin vermemeliyiz. ABD hareketleriyle sorunlarımızı çözmüyor tam tersine durumu kötüleştiriyor. ABD’nin Anlaşma dışı hareket etmek istemesi halinde Irak halkı proste edip onlara karşı savaşabilir» dedi.

İmzalanmış Güvenlik Anlaşması, Irak halkının korumasını ve Irak ordusuna yardım sağlanmasını öngörüyor. Fakat İslami militanların tehdidinin olduğunda bile ABD vaat ettiklerini yerine getirmeye niyetli değil ve Irak halkının ne gerçek yardımı ne gerçek koruması var.(rvr)
 

Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
22-09-2014 06:21 - 837 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
26-04-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım