Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD'nin Atina üzerinden Rusya- Suriye hamlesi
Yunanistan, ABD'nin Yunan hava sahasını, Suriye'ye giden Rus yardım uçaklarına kapatmasını talep ettiğini açıkladı
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-09-2015 08:35 - 837 Okunma
ABD, Atina yönetimine başvurarak, Yunan hava sahasının Suriye'ye yardım taşıyan Rus uçaklarına kapatılmasını talep etti.
Yunanistan Dışişleri Bakanlığı'ndan ismi açıklanmayan bir yetkili ABD'nin kendilerinden Rusya ile ilgili taleplerde bulunduğunu söyledi. Bakanlık yetkilisi talebin incelendiğini belirtti.
Rus RIA Novosti haber ajansının haberine göre ise bir Yunan yetkili, Washington'ın cumartesi günü Yunan hükümetine söz konusu talebi ilettiğini, talebe Atina'dan ise olumsuz cevap verildiğini ifade etti.
 
Yetkili, Moskova'nın 1-24 Eylül arasında Suriye'ye insani yardım göndermek amacıyla Yunan hava sahasını kullanma izni aldığını vurguladı.
 
KERRY, LAVROVLA GÖRÜŞTÜ
Bu arada ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'a Moskova yönetiminin, Beşşar Esad rejimine askeri destek sağladığına yönelik haberlerden duydukları kaygıyı iletti.
ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kerry'nin Suriye meselesini konuşmak için Lavrov'u aradığı belirtildi.
 
Kerry'nin ABD'nin, Rusya'nın Suriye'de artan askeri yığınağına ilişkin haberlerden duyduğu endişeyi aktardığı ifade edilen açıklamada, "Bakan Kerry bu yöndeki haberlerin doğru olması durumda, bu eylemlerin Suriye'de savaşı daha da tırmandırabileceği, daha fazla masum insanın hayatını kaybetmesine neden olacağı, mülteci akınını ve IŞİD karıştı koalisyonla yüz yüze gelme riskini artıracağını açıkça dile getirdi" ifadesine yer verildi.
Açıklamada, iki bakanın Suriye meselesine yönelik görüşmelerin ilerleyen günlerde New York'ta sürdürmekte mutabık kaldıkları bildirildi.
 
Geçtiğimiz günlerde özellikle İsrail basınında, Moskova yönetiminin, Suriye'deki IŞİD ile mücadele için bu ülkeye uçak gönderme kararı aldığı şeklinde haberler yer almıştı. Kremlin Basın Sözcüsü Dmitriy Peskov da Rusya'nın Suriye'deki IŞİD mevzilerine yönelik operasyona katılmadığını bildirmişti.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 0 Yorum
08-09-2015 08:35 - 837 Okunma
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
05-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım