Ana Sayfa İç Gündem Ülke Gündemi Dünya Gündemi Kütüphane Etkinlik Kültür -Sanat- Bilim Haber - Analiz Caferider
ABD Savunma Bakanı Esper'den Türkiye açıklaması: Ya F-35 Ya S-400 ikisi birden olmaz
ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Türkiye'nin F-35 programına tekrar kabulü konusunda, "Bunun için S-400 programından tamamen çıkacaklar ve onları (S-400leri) ülkenin dışına çıkaracaklar. O zaman bunu değerlendirebiliriz." dedi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 3 Yorum
29-08-2019 09:59 - 672 Okunma
ABD Savunma Bakanı Esper'den Türkiye açıklaması: Ya F-35 Ya S-400 ikisi birden olmaz
 
Bakan Esper, ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Joseph Dunford ile Savunma Bakanlığında (Pentagon) ortak basın toplantısı düzenledi.
 
"Türkiye S-400'den geri adım atar ve S-400'leri depoya kaldırırsa onları tekrar F-35 programına dahil etmeyi değerlendirir misiniz?" sorusunu Esper, şöyle yanıtladı:
 
"Hayır, bu benim kitabımda yok. Bu konuda hem kamuya açık hem de Türk mevkidaşımla özel açıklamalarımda açık oldum. Bu ya S-400 ya da F-35'tir, ikisi bir arada veya biri garajda park edilmişken diğeri dışarıda şeklinde değil. Ya biri veya diğeri. Bu noktadayız. Talihsiz bir durum tabii ama dediğim gibi Türkiye uzun dönemli büyük bir ortak ve müttefiktir ve onların bizim dediğimiz yöne doğru geri döneceklerini ve NATO'nun yıllar önce mutabık kaldığı, Sovyet dönemi Rus ekipmanlarını ellerinden çıkarmakla başlayan anlaşma noktasına varacaklarını umuyordum. Ancak farklı bir yöne gidiyorlar gibi görünüyor."
 
Türkiye'nin F-35 programına tekrar kabulü konusundaki bir soruyu da yanıtlayan Esper, "Bunun için S-400 programından tamamen çıkacaklar ve onları (S-400'leri) ülkenin dışına çıkaracaklar. O zaman bunu değerlendirebiliriz." ifadelerini kullandı.
 
"IRAK'TA ORTAKLIĞIMIZA ETKİ EDEN HER ŞEY BİZİ KAYGILANDIRIR"
 
İsrail'in Irak'ta düzenlediği saldırılara ilişkin de Esper, Irak'taki askeri varlıklarının amacının DEAŞ ile mücadele etmek olduğunu söyledi.
 
Bakan Esper, İsrail saldırılarına atıfta bulunarak, "Irak’ta misyon ve ortaklığımızı etkileyen her şey bizi kaygılandırır." cevabını verdi.
 
 "TÜRKİYE NATO İTTİFAKINDA ÖNEMLİ BİR ORTAKTIR"
 
Orgeneral Dunford, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerde, farklılıklardan çok örtüşen menfaatlerin olduğuna dikkati çekti.
 
İki ülkenin geleceğe odaklanması gerektiğini vurgulayan Dunford, şunları söyledi:
 
"Bugün müttefikiz ve Türkiye NATO ittifakında önemli bir ortaktır. İkili ilişkilerimiz oldukça önemlidir. Dolayısıyla görüşmelerimde yaptığımız şey geleceğe odaklanarak ilişkileri ileri götürmeye çalışmaktır. Bana göre Türk ulusal menfaatlerine ve ABD ulusal menfaatlerine bakarsanız Türkiye ile ABD'nin menfaatlerinin, Türkiye’nin bugün ilişki kurduğu aracılardan daha fazla örtüştüğünü görürsünüz."
 
SURİYE'DE GÜVENLİ BÖLGE
 
Dunford, Türkiye ile ABD arasındaki Suriye’nin kuzey doğusunda güvenli bölge kurma anlaşmasına yönelik bir soru üzerine de "Biz bu konuda iki şeyi elde etmeye çalışıyoruz. Birincisi Suriye'de DEAŞ ile mücadelenin devamını sağlamak, ikincisi ise Türk hükümetinin Suriye-Türkiye sınırındaki haklı kaygılarını ele almak. Dolayısıyla biz bu ikisi arasında bir denge kurmaya çalışıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.
 
Bu konuda yaklaşık iki buçuk yıldır tüm taraflarla görüştüklerine dikkati çeken Dunford, yakın zamanda Türkiye'de bir koordinasyon merkezi kurduklarını hatırlattı.
 
Dunford, "Aynı zamanda, Türkiye ile Suriye arasındaki sınır boyunca Türkiye'ye yönelik tehditlere de yöneldik. Ağır silahları çektik." ifadelerini kullandı.
 
İsrail'in Irak'a hava saldırısı düzenlemesi konusunda da iki ülke arasındaki gerilimden kaygı duyduklarını belirten Dunford, ABD'nin Irak'taki tüm operasyonlarının Irak'la yapılan anlaşmalar çerçevesinde icra edildiğini de sözlerine ekledi.
Paylaşım :
Mail Yazdır Yorum Yaz 3 Yorum
29-08-2019 09:59 - 672 Okunma
Yorumlar
huzeyfe tarafıdan 06-09-2019 17:42:46 Tarihinde yazıldı
iran hükümetine iletilmesi gereken konular
iran neden aynı ırk olduğu pakistan hindistan bangladeş ırakla afganistanla sri lanka bhutan brunei maldivlerle ortak dünyanın en büyük 5 milyon kişi çalışacak şekilde her türlü silah üretimi yapacak neden savunma sanayi fabrikasını kurmuyor ve neden iran iklim deprem gökyüzü bilimleri yeryüzü bilimleri okyanus bilimleri yapay yıldırım yapay şimşek fay hattı oluşturma tsunami tufan kasırga her türlü afet silahını neden iran yapmıyor üretmiyor ve neden iran aynı ırk olduğu ülkelerle dünyanın en büyük savunma sanayi fabrikasını neden kurmuyor lütfen bu konuları iran hükümetine iran askeri ordusuna genelkurmay başkanlığına hasan ruhaniye iletin söyleyin rica ediyorum güçlü iran komşu ülkelerin güvenliğini garanti eder o yüzden bu önerilerimi yapıyorum ayrıca iran komşu ülkelerine uzun uzak geniş düzlük ovalarda alanlarda iran kuveyt katar büyüklüğünde ülke kurmalıdır iran komşu ülkelere uzak orta sınır alanlarında iran 7 ülkeye komşu ülkeye sınır ülkelerde orta yerlerinde ülke kurmalıdır kafkasya birleşik halk islam devleti mitannistan birleşik halk islam devleti avrasya birleşik halk islam devleti farsistan birleşik halk islam devleti aryanistan birleşik halk islam devleti hazaristan birleşik halk islam devleti yani iran bir tarafı hazarda ülke kurmalıdır katar gibi elamistan birleşik halk islam devleti sasanistan birleşik halk islam devleti persistan birleşik islam devleti gibi iran komşu ülkelerle sınır ortalarında ülkeler kurmalıdır lütfen tüm bu önerilerimin konuların dikkate alınıp irana hükümetine iletilmesini temenni ediyorum inşallah en kısa zamanda tüm bu konuları iran hükümetine iletirseniz çok sevinirim çünkü direniş ülkesinin daha güçlü ülkeler kurması ve güçlü savunma sanayi silah fabrikaları kurarsa allahın izniyle dahada güçlü iran tüm islam ülkelerinin güçlü olmasına vesile olur ve islam ülkelerine iranın komşu ülkelere sınır ortalarına ülkeler kurarsa inşallah islam ülkeleri dahada güçlü olacaktır irana tüm konuları iletirseni tüm islam ülkelerini onuru şerefi için iran bu önerilerimi harekete geçirirse inşallah çok daha güçlü islam ülkeleri olur hemde islam ülkelerinin iranın kuracağı ülkeler sayesinde islam ülkelerinin sayısı artar iran komşu ülkelere sınır ortalarına ülkeler kursun hemde hazar adasında kendine ait olan kısımda iran ülke kurmalıdır lütfen iran hükümetine iletin
huşame tarafıdan 06-09-2019 18:22:39 Tarihinde yazıldı
iran hükümetine iletilmesi gereken önemli ve irana tarihte yapılan soykırımlar
lütfen iran hükümetine söyleyin abd 2003 te 20.000 ölen iranlının ve ondan önceki iran depremlerinde ölen iranlıları abd iklim ve her türlü çeşit afet silahları kullanarak yaptı abd irana deprem fay hattı oluşturma irana yönelik her türlü afet silahları kullanara irana soykırımı abd kullandı denedi ama iran halen şimdiye kadar bunun farkında değil lütfen iran hükümetine bu gerçeklikleri söyleyin araştırıp abdye uluslararası mahkemelerde dava açsınlar aynı şekil iran birinci dünya savaşında ingilizlerin bilinen rakamla 11 milyon iranlıyı öldüren ingizlilerin irana yaptığı tarihi soykırımları nazi almanyasının irana yaptığı tarihi soykırımların tüm resmi belgelerle uluslararası mahkemelere ingiltere abd almanya moğolların varşova paktı sscb ülkelerinden tüm türk devletlerinden iranı zorla işgal edip kuran türkiyenin imparatorlukları devletleri hanedanlıkları krallıkları iranda yaptığı tarihi soykırımları iranı tarihte sürekli işgalleri uluslararası mahkemelerde tazminat davası dava açarak tazminat davası açmalıdır iran hakkını bu tüm tarihte iranı işgal altında tutan tüm alçak işgalcilerden hakkını almalıdır iran hükümeti ve iran hem türkiyeyle hemde tüm türk devletleriyle ingilizlerle almanlarla tüm ilişkilerini irana tarihi soykırımlarından dolayı kesmelidir ve iran uluslararası mahkemelerde tazminat davası açarak hakkını aramalıdır gereğinin iran hükümeti hasan ruhaniye iletilmesini rica ve temenni ediyorum saygılar ve iran israille aray düzeltip barışmalıdır israil iran aynı köklerden ırklardan gelen kavimlerdir iran israille arayı düzeltip karşılıklı ilişkileri geliştirirse filistin meseleside kendiliğinden ortak yol bulunup çözülür irana hasan ruhaniye iletilmesi dileğiyle saygılar
huşame tarafıdan 06-09-2019 18:43:27 Tarihinde yazıldı
iran hükümetine iletilmesi gereken önemli ve irana tarihte yapılan soykırımlar
iran kendisine soykırım tarihte yapan ve iranın büyük süper küresel güç olmasına engel olan türklere diğer tüm türk devletlerine moğollara sscb varşova paktı ülkelerine abdnin 2003te 20.000 insanın hayatını kaybettiği ve ondan önce iranda yaşanan depremlerin araştırıp abdnin her türlü çeşit iklim deprem fay hattı irana oluşturma silahlarını araştırıp kanıtlayıp sscb ülkelerine almanyaya ingilizlere birinci dü nya savaşında ingilizlerin irana yaptığı tarihi soykırımları ve diğer tüm ne kadar tarihte irana yapılan işgaller soykırımların hepsini işgalci alçakların uluslararası mahkemelerde iran tazminat davası açarak işgalci soykırımcıların hepsinden hakkını almalıdır gereğinin iran hükümetine iletilmesini saygılarımla arz ediyorum ve iran bir an önce nükleer güç ve iklim afet meterolojik deprem fay oluşturma hattı her türlü çeşit afet silahları iranın olmalıdır
Caferider Web TV
Video Galeri
Foto Galeri
Yazarlar Tümü
Şirali Bayat
ŞİA-CAFERİ AZERİ MİLLETİNİN YÜCELİŞ SERÜVENİ
Av. Sinan Kılıç
Selahattin Özgündüz’e neden saldırıyorlar?
İbrahim ŞEREN
ALLAH PEYGAMBERİNİ MUHATAP ALARAK YÜCE KURAN’DA ŞÖYLE BUYURUYOR
Mehdi AKSU
İRAN’DA SÜNNİLER!
Hamit Turan
ŞÎR-İ FIZZA
Çayan Uludağ
Mekteb-i Kerbela
Abdullah Turan
İmam Mehdi'nin Dünyaya Geldiğini İtiraf Eden Ehl-i Sünnet Âlimleri
Kasım Alcan
Hiç olmazsa dünyanızda özgür kişiler olun
Namık Kemal Zeybek
Osmanlı'da Alevi Katliamı
Orhan Kiverlioğlu
Biz büyük devlet iken
Seyyid Ahmedi Safi
Tüm Müslümanları ilgilendiren önemli sorun
Hüseyin Çaça
Kerbela Hadisesi-1-
Musa Ayaztekin
Muta Nikahı Nedir, Ne Değildir?
19-05-2024 | Ana Sayfa | Ana Sayfam Yap | Sitenize Ekleyin | Künye | Foto Galeri | Video Galeri | Yazarlar | İletişim | RSS
CaferiDer ® 2012  
Sitede bulunun içerikler ve analizler kaynak gösterilerek alıntılanabilir Tasarım & Yazılım : Network Yazılım